szoftver

Elon Musk egy Twitter üzenetváltásban fedett fel néhány újdonságot

Elon Musk körül egy pillanatra sem áll meg a világ, ami nem is csoda, ha az ember egyszerre dolgozik a Teslán, a SpaceX-en, és egy mesterséges intelligencián. Lassan azon sem csodálkoznánk el, ha kiderülne a Tesla titokban fluxuskondenzátorokat gyárt, és Elon Musk áthozott a jövőből néhány játékszert.

Önvezető lehet minden Tesla

Nem férhet hozzá kétség, a Tesla az egyik vezető cég, ha elektromos autókról és önvezető technológiákról van szó, pláne ha kettő együtt van említve, elkerülhetetlen, hogy előkerüljön a nevük. Most is ők rukkoltak elő egy lehengerlő újítással, ami az összes jövőben eladott modelljüket érinteni fogja.

Egy repülő robotoknál használt szoftver csökkenti a légkondicionáló berendezések energiafogyasztását

A Berkeley EECS (Elektromérnöki és Számítógépes Tudományok) projektjében résztvevő kutatók egy olyan repülő robotot fejlesztettek ki, amely képes elkapni egy labdát.

Mennyire környezetbarát egy tech cég?

Nem csak a gyárak és autók környezetszennyezőek, hanem például a technológiai cégek is. A Greenpeace tisztaenergia-indexe szerint például az Apple – legalábbis ami datacentereit illeti – egyáltalán nem nevezhető zöld cégnek: észak-karolinai komplexumuk annyi áramot fogyaszt, mint negyedmillió európai otthon együttvéve.

Napenergiával táplált Avatar

James Cameron megtalálta a következő Avatar film forgatását lebonyolító, a rendező tulajdonában lévő Lightstorm Entertainment produkciós cégnek is helyet biztosító stúdiót – olvasható az ecorazzi. com oldalon. Cameron célja, hogy az Avatar folytatása szén-dioxid semleges legyen.

Letölthető zöld formátum

A németországi WWF és egy hamburgi reklámügynökség által kifejlesztett, ingyenesen letölthető WWF szoftver november végi megjelenése óta hatalmas érdeklődést generált világszerte – olvasható a WWF magyarországi honlapján