szoftver

Egy repülő robotoknál használt szoftver csökkenti a légkondicionáló berendezések energiafogyasztását

A Berkeley EECS (Elektromérnöki és Számítógépes Tudományok) projektjében résztvevő kutatók egy olyan repülő robotot fejlesztettek ki, amely képes elkapni egy labdát.

Elon Musk egy Twitter üzenetváltásban fedett fel néhány újdonságot

Elon Musk körül egy pillanatra sem áll meg a világ, ami nem is csoda, ha az ember egyszerre dolgozik a Teslán, a SpaceX-en, és egy mesterséges intelligencián. Lassan azon sem csodálkoznánk el, ha kiderülne a Tesla titokban fluxuskondenzátorokat gyárt, és Elon Musk áthozott a jövőből néhány játékszert.

Letölthető zöld formátum

A németországi WWF és egy hamburgi reklámügynökség által kifejlesztett, ingyenesen letölthető WWF szoftver november végi megjelenése óta hatalmas érdeklődést generált világszerte – olvasható a WWF magyarországi honlapján

Mennyire környezetbarát egy tech cég?

Nem csak a gyárak és autók környezetszennyezőek, hanem például a technológiai cégek is. A Greenpeace tisztaenergia-indexe szerint például az Apple – legalábbis ami datacentereit illeti – egyáltalán nem nevezhető zöld cégnek: észak-karolinai komplexumuk annyi áramot fogyaszt, mint negyedmillió európai otthon együttvéve.

Napenergiával táplált Avatar

James Cameron megtalálta a következő Avatar film forgatását lebonyolító, a rendező tulajdonában lévő Lightstorm Entertainment produkciós cégnek is helyet biztosító stúdiót – olvasható az ecorazzi. com oldalon. Cameron célja, hogy az Avatar folytatása szén-dioxid semleges legyen.

Önvezető lehet minden Tesla

Nem férhet hozzá kétség, a Tesla az egyik vezető cég, ha elektromos autókról és önvezető technológiákról van szó, pláne ha kettő együtt van említve, elkerülhetetlen, hogy előkerüljön a nevük. Most is ők rukkoltak elő egy lehengerlő újítással, ami az összes jövőben eladott modelljüket érinteni fogja.