Tajvan

A Sou Fujimoto Architects tervei nyerték a Taiwan Tower versenyt

A japán Sou Fujimoto Architects és a tajvani Fei & Cheng Associates közös munkája, a „21. Századi Oázis” nyerte a Taichung City által kiírt nemzetközi Taiwan Tower versenyt. A tajvani banyan fa törzsét idéző épület nagyon finom látványt nyújt: a karcsú elemekből álló külső váz egy félig nyitott teret teremt, és a kusza oszlopokon keresztül átszüremlő fény olyan hatást kelt majd, mintha egy sűrű lombú fa alatt sétálnánk.

Árapály- és hullámenergia Tajvanban

Az European Marine Energy Center (EMEC), a világ első és egyetlen akkreditált árapály- és hullámenergia tesztközpontja segíti Tajvant kutatásaiban.

Egy hátborzongató levegő-hajtásos motor (Galériával)

A tisztajovo.hu szerkesztősége sokáig pislogni sem tudott, amikor meglátta a Revolver koncepcióját, mely mögött egy levegő-hajtásos motor áll.

Kihaltnak nyilvánították a ködfoltos párducot

13 éves kutatást zártak le a napokban, megerősítve a feltételezést, amitől sokan tartottak: a ködfoltos párduc kihalt Tajvanban.

Kulturális központ konténerekől

Egy teljes kulturális központot készülnek konténerekből felépíteni Tajvanban, mely izgalmas és környezetbarát helyszínt biztosít majd a művészet szerelmesei számára.