tároló

Beázott a Nemzetközi Magbunker

A Norvégiában található Spitzbergák Nemzetközi Magbunkerbe betört a víz, ezzel veszélybe került a világ legnagyobb mag vésztartalék készlete.

Kerékpárokból készült “trófeák”

Andreas Scheiger grafikai tervező különleges ötlettel állt elő lakása berendezésekor, kerékpár alkatrészekből készített olyan akasztókat, amelyek úgy néznek ki, mint a vadász trófeák.

Föld alatti kerékpártároló

Néha még kerékpárral is nehéz “parkolóhelyet” találni, sokszor pedig a biztonság kérdése is felmerül bennünk. Erre kiváló megoldást nyújt a földalatti kerékpártároló, ami a zsúfolt utcákon is segít rendet teremteni.

Bringák a falon

Akinek van bringája és azt a lakásában kell tárolnia, bizonyára szembesült már ennek körülményességével. Erre a problémára számos tervező igyekezett stílusos megoldást találni, ezek közül gyűjtöttünk össze párat.

A DHL környezetbarát tárolókat fejleszt

A DHL nemzetközi logisztikai cég bejelentette, hogy japán részlege “többcélú visszaváltható tárolókat” (multipurpose returnable containers, MRCs) fejlesztett ki precíziós berendezések szállításához. Az MRC-k tartósak, közel 100 alkalommal újrafelhasználhatók, többek között újrahasznosított papírból készülnek, a tömegük is fele akkora, míg a terhelhetőségük 2,5-szöröse a korábban használt tárolókénak.