tech

Egy néma eszköz, ami veszélyes hangokra figyelmeztet

A Raspberry Pi-powered boom censor egy olyan eszköz, ami segíthet észlelni az emberi fül számára nem hallható veszélyes zakokat, amennyiben azok a közelből jönnek. Péádul egy kezdődő földrengés moraját, vagy a SpaceX rakéta kilövését.

Egy jó ‘mászó robothoz’ a legjobb mintaként szolgálhat a csótány

A csótányok elsőre talán a Föld legkevésbé ispiráló élőlényeinek tűnnek, de az ahogy ezek a rovarok bámulatos gyorsasággal képesek akadályokon kerseztül mászni most akár segíthet a kutatóknak a robotmozgás technikájának fejlesztésében.

Egy napernyő, amire valamiért még senki nem gondolt

Az egyszerű, de nagyszerű névvel illetett találmányokban néha bosszantó, hogy nem mi jöttünk rá egy ilyen, szinte magától értetődő dologra. A ShadeCraft legújabb eszközére is biztosan sokan fogják ezt mondani, mert meg kell hagyni, az ötlet szinte már kiáltott, hogy valaki valósítsa meg.

Ezt a kamerát mindenki dobálni fogja

Az emberek fantáziáját az első kamera óta izgatta a panorámafelvételek készítése. A digitális fényképezőgépek kora előtt nem volt egy leányálom egy jó panorámaképet készíteni. A modern érában ez már csupán egy kattintás, de az automatikus applikációk sem tudnak mindig hibátlan munkát végezni. A virtuális valóság megjelenésével pedig egyenesen elszabadult ez a dolog, viszont érkezik a megoldás.

Egy apró kamera, amit szinte bárhová felragaszthatunk

Tavaly megjelent a piacon egy kis kütyü, ami leginkább a tech-újdonságok rajongóit célozta meg, azok közül is azokat, akik szeretnek a világ legvadabb területeire elutazni. A kis kamera, a Podo azzal hirdette magát, hogy ő “a világ első, bárhová feltapasztható kamerája”. Most kiadtak belőle egy újabb változatot. Az alapkoncepció nem változott, csak néhány apróság: több funkció került bele, sőt még olcsóbb is lett!