teherszállítás

Nyáron szolgálatba lépnek az elektromos teherszállító hajók Hollandia és Belgium között

Hollandia és Belgium között rengeteg áru cserélődik szárazföldi szállítás útján, eez azonban idén nyáron csökkenni fog, amikor bevetik a “csatornák Tesláinak” nevezett uszályokat.

Norvégiában fog üzemelni a világ első elektromos kompja

2015-től helyezik forgalomba a világ első elektromos kompját, mely a Sognefjord fjordon fog szolgálatot teljesíteni. A hajó tervezését a Siemens és a Fjellstrand végezte, és egy állami kiírás jóvoltából kaphattak megbízást.

Itt a zöldséges Merci utóda! (Videó)

A Bluebird City egy többféle felépítményben és teljesítményben kérhető elektromos kisteherautó, melyet egy dízel jármű áráért lehet majd megvásárolni, amikor beindul a sorozatgyártás. A flexibilis haszonjármű a környezettudatos piacosok és gazdák egyik ideális gépe lehet.

Energiahatékony autószállító hajót állított üzembe a Nissan

A Nissan bemutatta energiatakarékos teherhajóját, a Nichioh Marut, amellyel az exportra szánt autóit és alkatrészeit szállítja majd. A Nichioh Marun napelemek, valamint LED világítás működik, a hajótestet alacsony súrlódású borítás takarja, a dízel motort pedig elektromosan szabályozni lehet az ideális fogyasztás elérése érdekében. Egy ugyanekkora méretű, hagyományos teherhajóhoz képest a Nichioh Maru 1400 tonna üzemanyagot, és 4200 tonna károsanyag kibocsátását spórolja meg évente.