Tesla

Nyomtatott napelemes Teslával tennének meg 15000 km-t

Merész projektre vállalkozott egy csapat ausztrál kutató.

Rekordot döntött a Tesla

Negyedéves eladási csúcsot állított fel a vállalat, év végéig pedig még jobb eredményeket érhetnek el.

Elindult a gyártás a Tesla berlini üzemében

Elkezdődött a termelés kedden a németországi Grünheidében épített Tesla-gyárban, az elektromos autókat gyártó amerikai cég első európai üzemében.

Egy kedvelt funkció eltűnik a Teslákból

A Tesla 2018-ban adott ki olyan szoftverfrissítést, amelyben a kibocsátástesztelés üzemmód – a köztudatban fingmód – is benne volt. Elon Musknak úgy tűnik, most ezt ki kell vennie a kocsikból, méghozzá biztonsági okokra hivatkozva.

Olcsóbb, többet bíró Teslákat ígérnek a jövő évre

20 százalékos hatótávolság-növekedést és alacsonyabb költségeket, ezáltal akár alacsonyabb árat is jelenthet a Teslának a következő generációs akkumulátorok fejlesztése.

Tesla Megapack energiatárolót telepítenek Százhalombattán

Magyarországon elsőként Tesla Megapack típusú energiatárolót létesít Százhalombattán a MET Csoport, a Dunamenti Erőmű területén megvalósuló innovációs projekt részeként, az aláírt együttműködés értelmében az energetikai eszközt 2022 nyarán telepítik – közölte a MET Csoport az MTI-vel.

Újabb infók láttak napvilágot a Tesla elektromos teherautójáról

Újabb és újabb infókat oszt meg Elon Musk a Cybertruckról, a Tesla elektromos kisteherautójáról. Most már például azt is tudjuk, hogy négymotoros modell gurul majd le a gyártósorról.

Ez lesz a Tesla Cybertruck végleges formája?

A Tesla Cybertruckjáról már évek óta lehet hallani a pletykákat, de gyártósorra még nem került a teherautó – most is egy Youtuber szúrta csak ki a legújabb prototípust, ami egy tesztpályán gurulgatott.

Mitől csökkentek a napelemek árai?

Átlagosan 6 %-os csökkenést mértek az USA-ban a napelemes rendszerek bekerülési költségében.

Mennyivel drágább a napelemes tetőcserép a hagyományosnál?

A Tesla rendszere drága mulatság, de a speciális tető igen hatékony, ráadásul jóval esztétikusabb, mint a legtöbb házra telepíthető napelem.