Thaiföld

Több ezer éves bálnacsontvázat találtak Thaiföld partjai közelében

Egy Bryde-bálna több ezer éves, csaknem teljesen ép csontváza került elő Bangkok közelében.

Csodálatos faház épült Thaiföldön

Sokak álma volt gyerekkorukban, hogy lehessen egy kis kuckójuk a fa lombjai között. Az ilyen faházak szinte kötelező kellékei az amerikai kertvárosokban játszódó filmeknek. Egy család Thaiföldön épített egy csodálatos faházat, ami egyben az otthonuk is.

Ideiglenes bambuszhíd

Thai építész tette közzé a fotókat arról a bambuszhídról, melyet ideiglenes megoldásként építettek fel több mint 500 lakos segítségével.

Thaiföld is a megújuló energiára esküszik

A délkelet-ázsiai ország a jövőben újabb projekteket indít, mely főként a napenergiai megoldásokra irányul.

Napenergetikai beruházások a Fülöp-szigeteken

Thaiföldhöz hasonlóan Fülöp-szigetek kormánya is jóváhagyott egy új és fontos napenergia projektet.

Buddhista templom sörösüvegekből

Buddhista szerzetesek Thaiföldön megelégelték az óriási mennyiségű sörösüveg hulladékot és saját kezükbe vették az irányítást. Több millió összegyűjtött üvegből végül egy olyan templomot építettek fel, ami messze felülmúl minden más eddigi, palackokat felhasználó épületet.

Petíció: Egymillió aláírást az elefántokért!

Thaiföld szent állata az elefánt, az országban mégsem ütközik törvénybe a háziasított elefántoktól származó elefántcsonttal folytatott kereskedelem. A hatalmas kereslet miatt ráadásul az Afrikában lemészárolt, vadon élt elefántok agyarai is az országba kerülnek. A WWF most petícióban szólítja fel a thai miniszterelnököt, szabjon gátat az elefántcsont kereskedelemnek az országban.