tilalom

Norvégiában 2025-től betiltják a dízeles és benzines autók értékesítését

Úgy tűnik, folytatódik a belső égésű motorok elleni harc, ugyanis Norvégiában azt tervezik, hogy 2025-től megszüntetik a hasonló erőforrással szerelt modellek értékesítését.

Betiltották az 1997 előtti autókat Párizsban

Párizsban nagy változás lesz, ugyanis a kormány új terveket készített az autós közlekedéssel kapcsolatban. Betiltanának minden 1997 előtti gépjárművet a belvárosban. A tiltás a hétköznapokra vonatkozik és ezzel szeretnék csökkenteni a légszennyezést és a szmogot. A járművek körülbelül 10 százaléka illik bele a szabályozásba, de mégis közel a káros kibocsátás felét ezek az autók termelik.

Újabb méhgyilkos mezőgazdasági vegyszer használatát korlátozza az EU

Az Európai Unió Élelmiszerlánc- és Állat-egészségügyi Állandó Bizottságának ülésén a tagállamok döntő többsége támogatta az Európai Bizottság javaslatát, mely az uniós Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) szerint számottevő méhegészségügyi kockázatot jelentő, fipronil nevű rovarölőszer használatának korlátozásáról szólt.

Tilalom a sportvadászatra

A Costa Rica-i törvényhozók egyhangúan jóváhagyták azt a javaslatot, amely az ország vadvilágának védelme érdekében a sportvadászat betiltását indítványozta. A törvénysértőkre hatalmas bírság vagy börtön vár.

Nagyobb biztonságban lesznek a cápák Costa Ricán

Bár a hatályos szabályozás szerint a cápák uszonyának levágása eddig is illegális volt, Costa Rica elnöke, Laura Chinchilla rendeletben tiltott be minden, az uszonyokhoz kapcsolódó kereskedelmi tevékenységet.

Haiti száműzi a zacskókat

Haiti kormányának döntése értelmében október 1-től tilos az országban a nejlonzacskók és az eldobható habszivacs termékek importálása, gyártása és eladása.

Akár meg is főzhetik tojásaikat a zuhanyzók

Négy percre kellene kurtítania mindenkinek a zuhanyozást Anglia délkeleti részén az aszály miatt – javasolják a helyi vízművek, és vízálló, tojásfőzéshez használatos órákat küldenek szét a lakosságnak.

Mától országos tűzgyújtási tilalom van érvényben

Magyarország erdeiben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre – átmeneti időre – 2011. augusztus 22-től a vidékfejlesztési miniszter általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.