Elkészült az úszó napelem farm Kínában

A megújuló energiákkal működtetett jövőbe vezető utat folyamatosan kövezik ki, szerte a világon. Azonban Kína egyenesen betonozza az utat. Most éppen egy úszó napelem farmot építettek, ami már szolgáltatja is az energiát.

Szennyező naptejek

Ahogy újból visszatér a napsütés és a jó idő, egyre többen indulnak útnak valamelyik hazai tópartra. Az erős sugárzás miatti túlzott naptej használat azonban erősen káros lehet az élővilágra.

Veszélyben a Gyilkos-tó, cselekedni kell

A tó vízminősége folyamatosan romlik és elindult a meder feltöltődése is. Mozgalom indult Székelyföld állóvizeinek megmentéséért. Az első helyszín a Gyilkos-tó, ahol búvárok végeztek tudományos méréseket. Az akciót Hargita Megye Tanácsának Hegyimentő Közszolgálata szervezte.

Mérgező algák lepték el az Erie-tavat

A világ tizedik legnagyobb felületű tavában az egyik legrosszabb fajta alga kezdett el szaporodni, ami miatt a tó vize zöld lett és habos. A NASA adatai szerint hasonló esetek fordultak már elő az ’50-es és ’60-as években is, de most a farmokból, a gyárakból és a háztartásokból származó foszforos víz felgyorsította a folyamatot.