tojás

Azonosították a 25 éve talált dinoszaurusz embriót

Huszonöt évvel ezelőtt találtak egy titokzatos tojást. A tojás azóta nem kelt ki, és az elmúlt évek alatt paleontológusok vizsgálták a University of Calgray egyetemen, Kanadában. Most végre sikerült azonosítani a dinoszaurusz embriót, és kapott egy tudományos nevet is, de a kutatók azt mondják a felfedezés sokkal fontosabb, mint azt először gondolták.

Tojásrakó hangyászsün a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Fekete Gabriella állatgondozó egy tojásrakó hangyászsünt (Tachyglossus aculeatus) tar a kezében a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2013. január 9-én.

Fecskék és galambok az ökomonitoringban

A madarak – szerencsétlenségükre – megtéveszthetetlen ellenőrei az őket körülvevő környezet állapotának: a szennyezőanyagok elkerülhetetlenül nyomot hagynak saját és utódaik szervezetében.

Madártrükk a fennmaradásért

Az ausztráliai tündér-ökörszemek tojói egy különleges, minden madárnál eltérő és csak rá jellemző dallamot tanítanak fiókáiknak, mielőtt azok kikelnének a tojásból. A fiókák, ha éhesek, az anyjuktól hallott jelszót csiripelik, máskülönben a felnőttek nem hajlandóak etetni őket és elhagyják a fészket.

A csirketrágya adhat energiát Kínának?

A Peking külterületén található csirkefarm nem csak a tojásokat hasznosítja fel: az állatok ürülékéből biogázt állítanak elő a telephelyen. A Deqingyuan Mezőgazdasági Vállalat alelnöke szerint nagyon fontos, hogy Kína nyisson az alternatív energiaforrások irányába.

Újratervezett tojástartó

Nap, mint nap a kezünk ügyébe akad, hűtőből ki, hűtőbe be, kidobjuk, újrahasznosítjuk, az üreset kicseréljük telire. Általában papírból van, de egyre elterjedtebb a műanyag változat is. Igen, ez a tojástartó, ahogy megszoktuk. De most itt az újratervezett, praktikus és környezetbaratabb verzió.