töltés

A Honda dinamikus töltője

Az elektromos autók kérdésében még mindig fontos szempont azok hatótávolsága. Persze az elmúlt hónapokban több példát is láthattunk, mikre képesek az új fejlesztésű elektromos autók, és nem vitás, hogy egyre több juttat képesek megtenni egyetlen töltéssel, de a Honda új “dinamikus töltő” technológiája a végtelenségig kitolhatja a hatótávot.

Vezeték nélküli töltőállomásokat tesztel a General Motors

A General Motors és a WiTricity elkezdett együtt dolgozni, hogy az elektromos autók vezeték nélküli töltését ne csupán hatékonyabbá, hanem elérhetőbbé is tegyék az elektromos autó tulajdonosok számára.

Nikola Tesla ötletére épül a legújabb drón-fejlesztés

Ami egyszer felmegy az előbb utóbb le is jön, szokták mondani. Ez nem lesz igaz a jövő drónjaira, ha bevezetik ezt a forradalmi találmányt. A londoni Imperial College kutatói fejlesztettek ki egy olyan módszert, amivel a drónokat röptükben lehet tölteni, ráadásul mindezt Nikola Tesla egyik koncepciójára építve.

Környezetbarát akkumulátor-alternatíva

Ugye milyen idegesítő, hogy a telefonunk vagy laptopunk akkumulátora egy idő után már érezhetően kevesebbet bír ki egy töltéssel? Ez a lítium ion akkumulátorok nagy hibája, amellett persze, hogy rettentően környezetszennyező. Azonban az ausztrál Swinburne Egyetem egyik kutatója, Han Lin kifejlesztett egy olyan elemet, ami nagyon gyorsan feltölthető és huzamosabb használat után sem veszít a hatékonyságából.

Mi lenne, ha a virágod segítségével töltenéd fel a telefonod?

Egy Barcelonában alapult startup, a Bioo Team szeretne egy egészen különleges módszert mutatni az embereknek. Céljuk, hogy egy közönséges ember kihasználhassa a fotoszintézis erejét. A Bioo a világ első olyan növénytartója, amely képest feltölteni az elektromos eszközeinket. A cég Indiegogo kampánya már most háromszor annyi pénzt kapott, mint az alapvető cél volt, pedig még egy hónap hátra van.

Félreeső asztalnál töltögetnek

Nem alkoholról van szó. Szinte pofonegyszerű dolognak látszik: a napelem az asztal lapja, az általa termelt áramot pedig ott rögvest lehet az asztalra helyezett mobil eszközre tölteni.

Álom vagy valóság: a BMW próbál hidat verni közöttük

A BMW hamarosan piacra dobja az i3-at és az i8-at, így egy újabb kedvcsinálóval állt elő az vásárláshoz. Az i3-hoz készített spotban az okostelefon értesít arról, hogy teljesen feltöltött az autó, míg a fedélzeti rendszer parkolót keres az étteremnél, ahova éppen tartunk, és le is foglalja azt nekünk.

Vezeték nélküli töltést tesztel a Toyota

A Toyota Japánban kezdte el élesben is tesztelni a vezeték nélküli töltést az elektromos autók számára. A cég abban bízik, hogy a kellő tapasztalatok begyűjtése után a mindennapokban is viszontláthatják a rendszert.

Újabb világrekord: Karma-töltés felsőfokon

A Fisker holland forgalmazója úgy volt vele, hogy ha már ilyen szép számmal összegyűltek egy hivatalos Karma-napra, akkor fogjanak is bele egy rekordkísérletbe. Az első Good Karma Day végül sikerrel járt.

Magától beparkol a zsinór nélkül tölthető Infiniti

Az Infiniti a Párizsi Autószalon fogja bemutatni az LE koncepciót az európai közönség számára. „Zéró kibocsátás, nulla kábel”- hirdeti a cég videója.