tudatos

„ Jó árunak nem kell cégér!” – a Daubner cukrászda sikertörténetének évszázados titka

Környezeti és egészségügyi szempontból is fontos az, amit a Daubner György véghezvitt. Ifjabb Daubner Györggyel beszélgettünk, és próbáltunk fényt deríteni a jól őrzött titkokra.

A lakosság tudatosabb energiafogyasztása is hozzájárult a gázfogyasztás csökkenéséhez

Első harmadába érkezett az Európai Unió 2020-ig teljesítendő energiastratégiája, amely célkitűzéseiként az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentését, az energiahatékonyság, valamint a megújuló energiaforrások arányának növelését sürgeti a tagállamokban.

A megújuló energiaforrások tudatos felhasználása

A tudatos energiafogyasztás lényege, hogy a zöld forrásokból előállított energiát tudatosan és gazdaságosan használjuk fel. A megújuló energiaforrások alkalmazása korlátozott, éppen ezért célratörőbb eljárást és szemléletváltást követel. A zöld energia elnevezés a megújuló energiák előállítását jelenti, ezek közé tartozik a szél, a víz, a nap, a geotermikus és a biogázból előállított energia is.

Biztonságos és fenntartható halétel recept a tudatos fogyasztóknak

Amellett, hogy a tengeri halételek népszerűsége csökken, és a természet-, és az élővilágért küzdők csoportja is becsmérli a környezetkárosító halászati szokásokat, így a halimádóknak szüksége van egy alternatív, felelősségtudatos módszerekre.

Egyre környezetbarátabbak a kisvállalkozások az EU-bizottság szerint, de még számos kiaknázatlan lehetőség akad

Az Európai Bizottság kedden nyilvánosságra hozott felmérése szerint az Európai Unióban tevékenykedő kis- és középvállalatok (kkv) egyre környezetbarátabbnak mondhatók, de még számos kiaknázatlan lehetőség is akad számukra ezen a téren.

Francia fenntartható esküvő

A fenntartható fejlődésről, környezetről, de még a fenntartható házasságról is sokat írtak. Most egy francia hírből értesülhettünk a fenntartható esküvőről is.

Generation Awake – A tudatosabban fogyasztó Európáért

Vajon mennyire alakítjuk tudatosan napi fogyasztási szokásainkat? A napi rutin során nem is gondoljuk végig, hogy vannak választási lehetőségeink. Szokásaink rabjai vagyunk. Ugyanazokat a berögzült tevékenységeket ismételjük meg újra és újra. Ennek azonban nagyon jelentős hatása van természeti erőforrásainkra. Itt az ideje, hogy ráeszméljünk, változtatnunk kell a hétköznapjainkon, ha továbbra is a megszokott életszínvonalon szeretnénk élni. Jelenleg a természeti erőforrásaink olyan tempóban merülnek ki, amely nem tartható fenn tovább.

Gyerekcipőben jár a környezetkímélő autózás

A WWF Magyarország és a Toyota Motor Hungary 2011-ben közös projektet indított a vállalati autóflották károsanyag kibocsátásának csökkentése és egy racionálisabb, biztonságosabb és olcsóbb vezetési stílus, az eco-driving (öko-autózás) elterjesztése érdekében. Fő céljuk a levegőbe bocsátott károsanyagok – elsősorban üvegházhatású gázok – csökkentése, és az autóhasználat ésszerűbbé tétele.

Gyorsan növekvő környezettudatosság

A környezetvédelmi tevékenységek iránti érdeklődés fokozódásával párhuzamosan, a vásárlók egyre inkább arra törekszenek, hogy a környezetvédelmi ügyekről is jól informáltak legyenek.

Játszva a fenntartható jövőért – Ismeretterjesztő online kvíz az energiatudatosság jegyében

Mit tehetünk az energiapazarlás ellen? Miért válik egyre fontosabbá a megújuló energia? Az uniós támogatással megvalósuló hazai kezdeményezés, a Valóságos Kincsesbánya program célja, hogy felhívja a figyelmet a megújuló energiaforrásokban rejlő lehetőségekre, az energiatakarékos megoldásokra, elősegítse az energiatudatos gondolkodás széleskörű terjedését. A projekt keretében induló „Ökos-lak” (www.okos-lak.hu) online kvízjáték segítségével életszerű példákon keresztül sajátíthatjuk el az „ökotudatosság” alapjait. Mindenképpen megéri játszani, ugyanis a legügyesebb és legkitartóbb játékosok között egy netbook talál majd gazdára.