újrahasznoítás

A Pepsi kulaccsal reformálná meg az üdítőital iparát

Az üdítőital piacán különös változások mentek végbe, ugyanis legyen szó bármilyen szénsavas üdítőről, a nem diétás változatok eladása 25 százalékkal csökkent az elmúlt 20 évben. Ilyen helyzetekben a vállalatoknak lépniük kell és alkalmazkodni az új trendekhez.

Egy szobor csak kanalakból? Lehetséges!

Az amerikai művész, James Rice egy rendkívül különleges alkotást hozott létre. Kanalakból készített egy motorkerékpárt. A szobrot azért hozta létre, hogy megmutassa az embereknek, hogy a hétköznapi tárgyak mekkora mértékben vegyültek be a művészetbe.

Ismerd meg Liam-et, aki a nem használt Apple eszközöket szedi szét és használja fel újra

Jelenleg mintegy egymilliárd Apple eszköz van az emberek birtokában, így “jelentős felelősség” van a cégen, jelentette ki az Apple vezérigazgatója, Tim Cook. Ez is közrejátszott abban, hogy a legutóbbi Keynote-n bemutatták Liam-et, a robotot, amely gyorsan és hatékonyan szétszereli a régi iPhone-kat, hogy alkatrészeiket újra hasznosíthassák más termékekben, (például napelemekben).

Újrahasznosított rágógumiból készült termékek

Egy angol tervező, Anna Bullus egy rendkívül furcsa problémára talált megoldást. A már elhasznált rágógumik nagyon lassan bomlanak le, emiatt egyre több van belőlük. Anna viszont rájött, hogy újra is lehetne őket hasznosítani a megfelelő technika segítségével. 8 hónap kísérletezés után sikereket ért el.

Kávéfilterből lámpa, újrahasznosítás a tetőfokon

Vilma Farrel, egy brazil újságírónő New Yorkban egy zseniális és egyedülálló módon haszonosította újra a kávéfiltereket. Lámpaernyőket készített belőle, amely nem csak csodálatosan néz ki, hanem még környezetbarát is.

A Midsummer svéd napenergia szakértő a Chalmers Műszaki Egyetemmel közösen egyedi eljárást fejlesztett ki a ritka fémek újrahasznosítására

A Midsummer, a rugalmas vékonyrétegű CIGS napelemek költséghatékony gyártására alkalmas gyártósorok vezető beszállítója egyedi eljárást fejlesztett ki a vékonyrétegű CIGS napelemek gyártásából visszamaradt ritka fémek (pl. indium és gallium) újrahasznosítására, amely nagymértékben csökkenteni fogja a napelemek gyártásához szükséges anyagok költségét.

Konténerbútorok

A São Paulo-i Design Weekenden debütáltak a Contain[It] konténerekből készült bútorai.