újrahasznosított

Ház újrahasznosított műanyagból

Vannak helyek, ahol meglehetősen nehéz a megszokott módon házakat építeni. Ilyen hely például Cundinamarca, Kolumbiában, ahol Fernando Llanos és egy építész, Óscar Méndez közösen alkotott meg egy újrahasznosított elemekből készült házat.

A Melbourni Állatkert újrahasznosítva építkezik

A Melbourni Állatkert építészei több fontos létesítményt is terveztek az állatok számára újrahasznosított fából és rattanból.

Minden négyzetméter újrahasznosított

Régóta várt épület készült el a közelmúltban Dániában kizárólag újrahasznosított alapanyagokból, amely ennek ellenére is rendkívül modern hatású.

Verseny a legfenntarthatóbb otthon címéért

Vajon lehet-e dönteni fenntartható házak között, ha arra kerül sor, hogy versenyre kelnek egymással. Építészek most erre vállalkoztak, melyek közül mi az egyik legesélyesebb pályázót mutatjuk be.

Irányjelzős táska bringásoknak

LED kijelzővel ellátott, újrahasznosított anyagokból készült kerékpáros táskát terveztek Amerikában, ami praktikus és biztonságot segítő kiegészítő egyben.

Darth Vader újrahasznosítva

Újrahasznosított anyagokból, régi maradékokból sokféle művészeti alkotást láttunk már, most egy különleges Darth Vader szobrot mutatunk be.

Újrahasznosított ablakból épített ház

Egy művész házaspár újrahasznosított ablakokból építette fel egyedülálló otthonát Nyugat-Virginiában – azon a helyen, ahol első randevújukat is töltötték.

Pedálhajtású lift régi kerékárból

Szokatlan liftet készített egy tervező saját faházához kerékpárból, mely az emberi erőt kihasználva pedálhajtással működik.

Ikozaéder “zöld” otthonok

Dán építész, Kári Thomsen és Ole Vanggard mérnök még 1992-ben készítették el első ikozaéder alakú, energia hatékony házukat Grönlandon, mely azóta egyre szélesebb körben kezd elterjedni.

Papírból készült bukósisak

Bár elsőre hihetetlennek hangzik, de már eldobható kerékpáros sisak is kapható, mely ráadásul újrahasznosított papírból készült.