üzemanyagcella

Több elektromos Hyundai is fog érkezni

A koreai autógyártó, a Hyundai az utóbbi időben hallgatott a – már sok ideje rebesgetett – elektromos szériájáról. Egy keddi bejelentéssel azonban megtört a csönd, és nem mondhatjuk, hogy nem vagyunk elégedettek.

Toyota FCV Concept és FV2 világpremier a Tokiói Autószalonon

A Toyota a Tokiói Autókiállításon a jövő mobilitását mutatja be. A vállalat a legújabb üzemanyagcellás jármű mellett négy tanulmányautót is kiállít.

Hidrogénnel jött ki a Hyundai

A Hyundai autógyárból a héten kigördült a cég első tömegfogyasztásra szánt hidrogén hajtású autója, az ix35 jelű városi terepjáró átalakított modellje.

Az Apple hisz a biogázban

Az üzemanyagcellás energiatermelés megnyerte az Apple információtechnológiai óriásvállalat tetszését.

Szőke nő a könyvtárban: az autója halkabb, mint a magassarkú

A Clean Energy Partnership egy remekbe szabott reklámfilmmel demonstrálja azt, hogy mennyire csendesen üzemelnek a hidrogéncellás járművek. Mégis, ott a kérdés, hogy kerül egy Honda FCX Clarity a könyvtárba?

Nissan TeRRA – üzemanyagcellás SUV a közeljövőből?

A japán cég még a Párizsi Autószalon előtt közölt pár hivatalos felvételt a TeRRA Fuel-Cell Conceptről, mely talán azt is előrevetíti, hogy milyenek lesznek Nissan jövőbeni SUV-jai. Az már nem olyan biztos, hogy az autó belső kialakítása egyhamar visszaköszön a parkolókban.

Suzuki: üzemanyagcella-fejlesztő vegyes vállalat

Üzemanyagcellás rendszerek fejlesztésére és gyártására SMILE FC System Corporation (SMILE FC) néven vegyes vállalatot alapít a Suzuki Motor Corporation és a brit Intelligent Energy Holdings Plc. (IEH). A brit partner megtartja leányvállalatát, az üzemanyagcellás rendszereket fejlesztő Intelligent Energy Ltd.-et (IE).

Üzemanyagcellás luxuscsónak

Gondolni kell azokra is, akiknek a pénz nem számít, és törődnek a környezetükkel: nekik ideális lehet a MIG 675 luxusmotorcsónak. A 6,7×2,5 méteres, háromszemélyes csónak végsebessége 113 km/óra, és gőzön kívül nem bocsát ki semmit, hiszen üzemanyagcellás.

Üzemanyagcellás traktor a New Hollandtól

A New Holland Agriculture nemrég mutatta be az NH2-t, egy üzemanyagcellás traktort, amely pontosan ugyanazon a munkák elvégzésére képes, mint a hagyományos traktorok, csak közben nem bocsát ki károsanyagokat. Ez az első ilyen mezőgazdasági gép, amelynek teljesítménye és nyomatéka állítólag dupla akkora, mint egy ugyanekkora, hagyományos üzemanyaggal működő társa.

NANUQ, a környezetbarát motorosszán

Bár a motorosszán nem egy elterjedt jármű, ám mégis, a belső égésű motorral hajtott hószánok is hozzájárulnak a környezet szennyezéséhez, ráadásul nagyon hangosak is. A bécsi Alkalmazott Művészeti Egyetemen végzett Jessica Covi úgy gondolta, hogy legyen egy változtatás akármilyen kicsinek is tűnő, segít a klímaváltozás elleni harcban.