válság

A polgárok elfordulhatnak a globális kérdésektől

Az európai polgárok más megközelítésbe helyezték a globális környezeti problémákat az elmúlt néhány évben – francia tapasztalatok szerint például, talán a gazdasági-pénzügyi válság hatására jelentkező napi gondok okán, bizonyos mértékben elfordultak ezektől.

Görögország a szélből is próbál pénzt csinálni

A lassan évek óta tartó görög válságra az ország kormányzata többek között a megújuló energiaforrások hasznosításának felfuttatásával igyekszik némi gyógyírt találni.

Kína menekülne a napenergetikai válságból

A kínai sajtó szerint is válságba került a kínai fotovoltaikus ipar, aminek fő oka a túl nagy termelőkapacitás.

Egy perccel a globális környezeti katasztrófa előtt

Mennyire félünk a globális környezeti válság bekövetkeztétől vagy a természeti katasztrófáktól? Hogyan reagál erre és milyen intézményeket hoz létre miatta a nemzetközi jog?

Három év után sem indult be a lakópark építése

Rio Vista egy kaliforniai város, amelyet nagyon megviselt a gazdasági recesszió kirobbanása még 2008-ban. A város belekezdett egy 750 ingatlanból álló lakópark építésébe, ám 2008. november 20-án le is állították a projektet, ugyanis Rio Vista csődközeli állapotba került, több mint 800 ezer dollár hiányzott a kasszából. A lakópark építése is megtorpant, és azóta sem kezdődött el újra.

Nyakunkon az olajkrízis?

Az egész amerikai gazdaságot érintő olajválság közeledését jósolja egy amerikai szakember, név szerint John Hess a Hess Corpotations ügyvezetője. A new yorki székhelyű olajvállalat feje egy tegnapi konferencián osztotta meg aggályait.

Görögország is napenergiába tervez befektetni

Görögország nagyban küzd a válsággal, és hogy ebből kilábaljon, a megújuló energiaforrásait szeretné kiaknázni az EU segítségével.