versenypálya

Ilyen lehet a Formula E utcai pályája Rio de Janeiróban

Lucas di Grassi álmodta meg a vonalvezetését annak a pályának, mely vendégül láthatja az elektromos bajnokságot jövő novemberben. A brazil versenyző elmondta, amennyiben jóváhagyják az elképzelést, akár más sorozatok is használatba vehetik majd a Rio de Janeiróban található helyszínt.

Szürreális Porsche a Nordschleifén: videón a rekord

A Porsche egy rövid, de tömör sajtóanyagban tudatta, hogy a 918 Spyder 7 perc 14 másodperc alatt teljesítette az eredeti kört a Zöld Pokolban. A volánnál természetesen Walter Röhrl ült, akit lenyűgözött a hibrid gép.

Sonomában egyből rekordot döntött az együléses sportgép

A KleenSpeed EV-X11 már korábban is megdöntött egy rekordot Laguna Secában, és múlt pénteken egy újabb helyszínen bizonyította a rátermettségét. A KleenSpeed tulajdonosa abban bízik, hogy a technológia sikeresen fog szerepelni a közutakon is.

A csaj, aki elektromos kupéra cserélte az M5-öt

Sabine Schmitz, a Ring Taxi sofőrje elvitte egy körre az Exagon Furtive-eGT-t a Nürburgringen, és a tapasztalt pilóta rendkívül elégedett volt. A szolgálati BMW M5-höz szokott hölgy úgy érezte, mintha „egy felhőn ülve vezetne”.

Fedélzeti kamerán az R8 e-tron rekordja

Az Audi R8 e-tron még június végén állította fel a szériagyártású elektromos autók rekordját a legendás Nordschleifén, a Nürburgring eredeti vonalvezetésén. Az eseményről természetesen onboard videó is készült.

Amerika környezetbarát pályával várja a Forma-1et

A Circuit of The Americas (COTA) egy elismert szakemberrel bővítette a csapatát, hogy megfeleljen az Austin város által támasztott környezetbarát követelményeknek. A zöld COTA jól jár: a fenntarthatóságért cserébe sok zöldhasút kap a pálya.