világbajnokság

A Brabham közel állt a visszatéréshez, de minden hely elfogyott a Formula E-ben

Az egykor Sir Jack Brabham által alapított csapat közel állt hozzá, hogy visszatérjen a motorsportba, de végül lecsúsztak a Formula E-ről. Mire összeállt volna az alakulat, elfogytak a helyek.

A Donington Parkban lesz a Formula E új központja: egy fedél alatt minden csapat

A Formula E és a Donington Park Racing Circuit ma jelentette be, hogy a két fél megállapodott, ennek megfelelően Angliában lesz a széria központja. A nevezett csapatok tesztelésre is használhatják majd a híres pályát.

A Virgin tapasztalt embereket akar a Formula E csapatába: az F1-es múlt előnyt jelent

A Virgin Racing Formula E Team kilencedik jelentkezőként került be az elektromos bajnokság mezőnyébe, és a csapatfőnök elmondta, hogy igazi szakembereket akarnak, lehetőleg Forma-1-es tapasztalattal. Alex Tai megerősítette, hogy komoly szándékaik vannak a cég újabb sportkalandjával.

Daniel Abt rögtön címre hajtana a Formula E-ben: bejön neki az elektromos gép

Daniel Abt-nek is jutott hely a Formula E mezőnyében, méghozzá az Audi-val szoros kapcsolatot ápoló családi cég csapatában. A fiatal versenyző már nagyon várja, hogy megízlelje az elektromos versenyautót.

Igazi meglepetés a Formula E nyolcadik csapata: belép az indiai Mahindra Racing

Az indiai Mahindra Group ma írta alá a megállapodást a Formula E Holdings-szal, melynek értelmében a Mumbaiban székelő konzorcium is belép az elektromos bajnokságba. A Mahindra Racing a MotoGP után újabb nemzetközi porondot céloz meg.

Ilyen lehet a Formula E utcai pályája Rio de Janeiróban

Lucas di Grassi álmodta meg a vonalvezetését annak a pályának, mely vendégül láthatja az elektromos bajnokságot jövő novemberben. A brazil versenyző elmondta, amennyiben jóváhagyják az elképzelést, akár más sorozatok is használatba vehetik majd a Rio de Janeiróban található helyszínt.

Itt a Formula E negyedik csapata: beszállt az amerikai Dragon Racing!

Még hat hely kiadó a Formula E paddockjában, miután ma megerősítették, hogy csatlakozik az IndyCarból ismert Dragon Racing. Ezzel már négyre bővült a csapatok száma.

Korábbi F1-esek is a Formula E-re pályáznak: Buemi, Liuzzi, és Sato is versenyezne

Összesen nyolc versenyző „váltott tagságot” a Formula E Drivers’ Clubba, és hamarosan tesztelhetik az elektromos bajnokság versenygépét. A listán található még IndyCar-versenyző és a DTM-et is megjárt Adrien Tambay.

Leonardo DiCaprio is nevét adta a Formula E-hez: a Venturival közösen indítanak csapatot

A hollywoodi színész és környezetvédő aktivista Leonardo DiCaprio és a Venturi Automobiles alapította meg a Formula tízedik, egyben utolsó csapatát. Az alakulat központja Monacóban lesz, teljes neve pedig Venturi Grand Prix Formula E Team.

Megérkezett a Formula E új versenyautója, a Spark-Renault SRT_01E!

Jean Todt, az FIA elnöke, és Alejandro Agag, a Formula E Holdings vezetője leplezte le az elektromos bajnokság új autóját, mely több cég együttműködésének eredménye. A leleplezésre a Frankfurti Autószalonon került sor.