virág

Mi lenne, ha a virágod segítségével töltenéd fel a telefonod?

Egy Barcelonában alapult startup, a Bioo Team szeretne egy egészen különleges módszert mutatni az embereknek. Céljuk, hogy egy közönséges ember kihasználhassa a fotoszintézis erejét. A Bioo a világ első olyan növénytartója, amely képest feltölteni az elektromos eszközeinket. A cég Indiegogo kampánya már most háromszor annyi pénzt kapott, mint az alapvető cél volt, pedig még egy hónap hátra van.

Virág alakú párásító

A természet, a növényápolás és a design találkozik ebben a szokatlan párásítóban, mely cserepes növénynek álcázva javítja a lakás levegőjét.

Virágóra Miskolcon: A büszke és virágzatos város

Ismét felszerelték a virágórát a Szent István téren. Miskolc már a városnapra virágba borult, a virágórát azonban csak a hét első felében kezdték beültetni, mert félő volt, hogy a hétvégi koncertekre látogató közönség kárt tesz az ágyásokban.

Zöld óriásplakátok

A legújabb kutatási eredmények szerint a fák, cserjék és egyéb növények nyolcszor hatékonyabban képesek tisztítani a városi levegőt, mint korábban hittük.

Világbékéért virágzik az origamiágyás

Létezik egy japán legenda, mely szerint ha valaki ezer papírvirágot hajtogat, az kívánhat valamit. Általában gyógyulásra vagy szerelmi ügyletekre szokták elpazarolni az értékes kívánságokat, ám Anouk Vogel svájci designer egy sokkal nemesebb célért mondott imát.

Zöld foltok Limában

Az Invasión Verde, vagyis a ‘zöld invázió’, a Pasaje Encarnación sétálóutcán végigérő installáció, mely Lima belvárosában található. Távolról apró zöld pöttyöknek tűnnek, ám ha közelebbről megnézzük, jól látható, hogy kis füves területek törik meg a kövezet monotóniáját. Az installáció a 2010-es Zöld Hétre készült.

Kétezer pitypang a plafonon

Regine Ramseirer installációja lélegzetelállító. Ez azért fontos, mert egy kelleténél nagyobb lélegzet akár tönkre is teheti a kétezer pitypangból készített műalkotást. De talán azért mégsem: ha a kis virágok gond nélkül kerültek a rétről a fehér szobába, akkor talán egy nagyobb sóhaj sem tesz bennük kárt.