vízkészlet

Az 5. klímacsúcs témája: jövőnk a víz

A Klíma Klub idén ötödik alakalommal rendezi meg a klímacsúcsot szeptember 13-án. A rendezvényen a legjobb nemzetközi példák kerülnek bemutatásra, amelyek a fenntartható fejlődés egyik legfontosabb feltételére, a vízkészletek megőrzésére hívják fel a figyelmet.

Ha elhasználjuk a vizet…

A világon több mint egymilliárd ember él olyan régiókban, amelyekben a felszín alatti vizek túlzott kiaknázása a talajvíz-készlet folyamatos csökkenését okozza. Ez hosszú távon fenyegeti a mezőgazdasági termelést és a lakosság ivóvíz-ellátását.

Két különböző forrásból származik a marsi víz

Két különböző forrásból származik a marsi víz – állapították meg kutatók a vörös bolygóról származó meteoritok elemzése révén.

Okosan bánni a vízzel…

Évente 12.5 milliárd dollár megtakarítását tenné lehetővé világszerte az okos vízkezelő rendszerek bevezetése – állítja a Sensus.

Rohamosan nő a vízhasználat

Október 31-étől 7 milliárdan leszünk a Földön, az urbanizáció hatalmas méreteket ölt, és a fejlődés nem akar véget érni: ezek a tényezők mind-mind az óriási mértékben megnövekedő vízhasználatot eredményezik. A huszadik században a vízhasználat majdnem dupla akkora mértékben növekedett, mint a Föld lakossága, mondta Kristy Jenkinson, a Világ Erősforrásainak Intézetének munkatársa.