wifi

Ez a router mindenkinek kelleni fog

Amíg csak a telefonjaink okosodtak még viszonylag könnyedén tudtunk alkalmazkodni az újításokhoz, azonban amint elkezdett okosodni a hűtőszekrény, a mosógép, a kapucsengő jó páran elvesztették a fejüket az okos kütyük rengetegében. Akik tudták követni a fejlődést, és szemezgettek az okosotthonok koncepciójával is, azoknak feltűnhetett, hogy a legnagyobb problémát ezekkel kapcsolatban, az internetről beáramló vírusok okozzák.

Internet a villanykörtéből?

Tavaly egy észt kutatócsoport sikeresen kifejlesztett egy olyan technológiát, amivel képesek voltak 1 Gb-nyi adatot továbbítani másodpercenként, persze vezeték nélkül. Ez 100-szor gyorsabb, mint egy átlagos Wi-Fi sebessége. A módszert Li-Fi-nek nevezték el, mivel fényt használva sikerült ezt elérni, azonban egy szaud-arábiai csapat még ezt a teljesítményt is felülmúlta.

Napelemes okososzlopokat helyeztek ki Isztambulban

Sokan mondják, hogy a technika antiszociállissá tett minket, s teszi ezt töretlenül. De elég megnézni egy régi képet egy vonatállomáson várakozó tömegről és máris láthatjuk, hogy pont ugyan úgy olvasták 100 éve az emberek az újságot, mint ahogy manapság nézi mindenki a telefonját. Azonban volt egy vitathatatlanul hatalmas előnye az újságnak a telefonnal szemben, nem tudott lemerülni. És valljuk be, akárhányszor lemerül a telefonunk utazás közben, rögtön sokkal hosszabbnak tűnik az út. Erre megoldást kínálhatnak a hordozható akkumulátorok, de a törökök egy lépéssel továbbgondolták a koncepciót.