zöld autó

Magyarország javaslatcsomagot terjesztett elő az európai elektromobilitás fejlesztésére

Magyarország 11 pontos javaslatcsomagot terjesztett az uniós Versenyképességi Tanács elé az elektromos autózásra való átállás felgyorsítása érdekében – mondta a nemzetgazdasági miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Iparági bírálatok érték a kínai elektromos autók megemelt uniós importvámját

Az elektromos járműipari ágazatban széleskörű bírálatot váltott ki mind európai, mind kínai vállalatok részéről az Európai Bizottság csütörtökön bejelentett döntése a Kínában gyártott elektromos járművek imporvámjának megemeléséről.

Így alakult az elektromos autók eladása az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyságban 1,1 százalékkal, 179 ezer 263-ra nőtt az autók eladása júniusban az egy évvel korábbihoz képes, ami lassulás a májusi 1,7 százalékos bővüléshez képest – ismertették a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapján csütörtökön.

A HIPA vezérigazgatója is bírálja a kínai elektromos autókra kirótt büntetővámokat

Nem jó a vásárlóknak, az európai autógyártóknak és a fejlesztéseket sem szolgálja, hogy az Európai Bizottság péntektől ideiglenes büntetővámokat vezet be a Kínából behozott elektromos autókra – kommentálta a döntést pénteki Facebook bejegyzésében Joó István, a HIPA Nemzeti Befektetési ügynökség vezérigazgatója, kormánybiztos.

Kínai elemzés: tévúton halad az EU a kínai elektromosautó-ipar megítélésében

Az európai és a kínai járműipar együttműködésére kellene összpontosítania az EU-nak, mert az nem zéróösszegű játék, hanem kölcsönös fejlődési és növekedési előnyökkel jár – írja a kínai Xinhua hírügynökség portálján megjelent tanulmány.

Nagy az igény a bécsi „carsharing” szolgáltatásokra

Az autómegosztás, vagy közösségi autózás már több, mint 30 éve jelen van Bécsben. Az első próbálkozás 1992-ben indult, azóta pedig a bécsiek mindennapjának részévé vált. Az európai piacvezető, a „Free2move” 2024 végére Bécsben 1100 járműre bővíti a flottáját.

A BYD és az Ayvens együttműködik az európai elektromos átállás folyamatában

Szándéknyilatkozatot írt alá a BYD kínai elektromosjármű-gyártó és az Ayvens nemzetközi flottakezelő szolgáltató arról, hogy együttműködnek az új energiákkal hajtott személyautók és könnyű haszonjárművek terjesztésének érdekében az európai piacon – tájékoztatta a BYD PR Hungary szerdán közleményben az MTI-t.

EM: meghaladta a háromezret a vállalati e-autó programban igényelt személyautók száma

Mostanáig csaknem 3300 cég igényelt forrást zöld járművek vásárlásához, a beérkezett kérelmek együttesen a teljes, 30 milliárd forintos keretösszeg több mint felét fedik le – tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

Energiaügyi Minisztérium: tovább bővül a vidéki elektromos töltőhálózat

Országszerte több mint száz, fővároson kívüli helyszínen létesülhet új nyilvános e-töltőállomás egy tervezetten augusztusban megnyíló, 28 milliárd forintos támogatási lehetőség jóvoltából. A társadalmi egyeztetésre induló program a napelemmel és energiatárolóval felszerelt modern töltőpontok telepítését is ösztönzi – jelentette be az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).

Húsz elektromos autóbuszra nyert támogatást a Volánbusz a HUMDA-tól

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pályázatán 20 elektromos autóbuszra nyert 100 százalékos támogatást a Volánbusz Közlekedési Zrt. és a Mobiliti Volánbusz Kft. konzorciuma. Publikus elektromos autóbusz-töltő infrastruktúra kialakítására 80 százalékos támogatást nyertek – jelentette be csütörtökön az ügynökség.