zöld energia

Átadták a Szegedi Tudományegyetem Energetikai Innovációs Tesztállomását

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Science Parkjában többéves fejlesztési munka után átadták az SZTE Energetikai Innovációs Tesztállomását (EIT) – közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

Lantos Csaba: a jövő a zöldenergiáé, ezért a legkorszerűbb nyugati és keleti technológiák találkozóhelyévé teszik Magyarországot

A jövő a zöldenergiáé Lantos Csaba energiaügyi miniszter szerint, ezért a legkorszerűbb nyugati és keleti technológiák találkozóhelyévé teszik Magyarországot – írta a hirado.hu pénteken.

HUMDA: ingyenes családi programok a HUMDA Zöld Életre Valók roadshow miskolci állomásán

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld Életre Valók komplex e-mobilitási roadshow miskolci állomásán május 15. és 17. között számos közlekedésbiztonsági, elektromobilitási és interaktív programon vehet részt az egész család – tájékoztatott szerdai közleményében az ügynökség.

HUMDA: Miskolcra látogat Zöld Életre Valók komplex e-mobilitási roadshow-ja

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld Életre Valók komplex e-mobilitási roadshow-ja május 15. és 17. között Miskolcra látogat – jelentette be az MTI-nek küldött közleményében az ügynökség.

Hatékonyabbá válnak a napelemek egy egyszerű módosítással

A napelemes kerítések ígéretes hozamot és bevételpotenciált kínálnak, éves szinten akár 10%-kal magasabb teljesítményt nyújthatnak.

A vezető európai ipari szereplők szerint a sikeres zöld energiaátmenet feltétele a versenyképesség

Közös nyilatkozatban figyelmeztetnek az európai ipar vezetői arra, hogy a sikeres zöld energiaátmenet feltétele a versenyképesség – hívta fel a figyelmet a Magyar Vegyipari Szövetség (MAVESZ) és a Mol-csoport szerdai közös közleményében.

Steiner Attila: fontos, hogy Magyarország a zöld átállás éllovasa legyen

Fontos, hogy Magyarország a zöld átállás éllovasa legyen, ezt ugyanakkor reális módon kell megvalósítani – mondta az Energiaügyi Minisztérium (EM) energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Jó hírt kaptak a napelemes szakemberek Brüsszelből

Február 20-án, az EIT Summiton jelentették be az Európai Napenergia Akadémia indulását.

ÉKM: újabb városrész geotermikus fűtési rendszere készült el Szegeden

Befejeződött a Szilléri városrész geotermikus fűtési rendszerének kiépítése Szegeden, a 2,352 milliárd forintos költségvetésű beruházás uniós támogatással valósult meg – tájékoztatta az Építési és Közlekedési Minisztérium csütörtökön az MTI-t.

A tengerből nyerhetünk ki ingyen energiát a hullámok segítségével

A Waveroller nevű berendezés csúcsteljesítménye 1 megawatt, az egységek pedig kombinálhatóak.