zöldterület

Elég az aszfaltból! Újabb nagyszabású zöldítési kampányt indít Bécs

38 új fa, mintegy 3000 négyzetméternyi zöldterület és 70 új ülőhely kialakítása. Az osztrák főváros egy újabbb, nagyszabású burkolatbontási és zöldítési kampányt indít. A „Le az aszfalttal!” mottóhoz hűen a Simmering városrészben található Enkplatz most a kerület zöld és hűtött főterévé alakul át.

Letették a Marina City, a főváros új, Duna-parti városnegyed-fejlesztésének az alapkövét

Több mint 400 milliárd forintból épül fel a Marina City, a főváros új, Duna-parti városnegyede, amelyet a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia fejleszt, a beruházás alapkövét szerdán tették le.

Zöldterületek újultak meg Pásztón

Hat helyszín újult meg a Nógrád vármegyei Pásztón a “Zöld város kialakítása” programban, amelyre 655 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán.

Városi méhlegelők – az első hazai, beporzókat segítő élőhely-kezelések pozitív eredményei, kihívásai és fejlesztési lehetőségei

A városiasodás jelentős szerepet játszik az élővilág sokféleségének csökkenésében.

Parkot csinálnak egy autópálya-lehajtóból Bécsben

Hatvanezer négyzetméteres szabadidőközpontot hoznak létre az A23-as autópálya soha nem használt simmeringi lehajtója helyén Bécsben. Ligetek, játszótér, sportpályák, tó, kutyafuttató és kivilágított gyalog- és bicikliutak várják 2024-től a környék lakóit.