Környezetvédelem

Az energiatárolás reformjára készül egy kínai cég

A Bslbatt akkumulátorát kifejezetten napelemek számára fejlesztették ki.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Új akkumulátorokról rántotta le a leplet a kínai Bslbatt – számol be a PV Magazine. A cég szerint új termékei 10,24 kilowattóra tárolókapacitással és 51,2 volt névleges feszültséggel bírnak, mindössze 700 milliméterszer 980 milliméteresek, és 100 milliméter vastagok. A Bslbatt tárolórendszerek gyártására specializálódott. A vállalat a közelmúltban dobta piacra a PowerLine 10-et, egy új, padlóra vagy falra szerelhető akkumulátort, amely lakossági és kereskedelmi tetőtéri fotovoltaikus rendszerek mellé telepíthető. „A PowerLine 10 egyik leglenyűgözőbb tulajdonsága a kivételesen karcsú, mindössze 10 centiméteres vastagsága” – olvasható a Bslbatt közleményében. A cég szerint a vékony kialakítása ellenére az akkumulátor kimagasló, 10 kilowattórás tárolókapacitással büszkélkedhet, amely bőséges energiát kínál lakossági és kereskedelmi felhasználásra egyaránt, miközben minimális helyet foglal csak el.

A PowerLine 10 akkumulátor az 5 kilowattórás elődjéhez képest egy továbbfejlesztett változat. A berendezés meglehetősen kicsi, tömege viszont így is 95 kilogramm. A lítium-ionos rendszer tárolókapacitása 10,24 kilowattóra, névleges feszültsége 51,2 volt. Akár 15 akkumulátormodul is párhuzamosan csatlakoztatható, ezzel 153,6 kilowattóra összkapacitást lehet elérni. Katódanyagként a berendezés LiFePO4-et használ, működési hőmérséklettartománya pedig mínusz 20 Celsius-foktól 65 Celsius-fokig terjed. Az akkumulátorra 12 év garanciát vállalnak, és állítólag több mint 6000 cikluson keresztül képes működni. A tároló IP65-ös védettségi szinttel is rendelkezik.

A gyártó szerint a beépített stabil akkumulátor-felügyeleti rendszerrel (battery management system, azaz BMS) felszerelt PowerLine 10 mindenekelőtt a biztonságot helyezi előtérbe. A BMS a túltöltés, a túlzott kisütés, a túláram, valamint a magas és alacsony hőmérsékleti viszonyok elleni átfogó védelemmel biztosítja a megbízható működést. A Bslbatt állítása szerint 30 napon belüli szállítást tud garantálni, a termék dizájnjának része az akkumulátorpanelre rányomott tájkép.

 

 

Kép: Bslbatt