Formula-E

2014-től indul az új elektromos sorozat, a Formula E

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalosan is bejelentette, hogy az eredeti tervek szerint 2014-től útjára indul az új elektromos sorozat, a Formula E.

42 versenyautót szerez be a Formula E

A Formula E kereskedelmi jogait birtokoló FEH ma bejelentette, hogy 42 versenyautót rendeltek meg a nemrég alapított Spark Racing Technology-tól. A szervezők célja, hogy bebizonyítsák: az elektromos gépek gyorsak, megbízhatóak, és biztonságosak.

A Brabham közel állt a visszatéréshez, de minden hely elfogyott a Formula E-ben

Az egykor Sir Jack Brabham által alapított csapat közel állt hozzá, hogy visszatérjen a motorsportba, de végül lecsúsztak a Formula E-ről. Mire összeállt volna az alakulat, elfogytak a helyek.

A Donington Parkban lesz a Formula E új központja: egy fedél alatt minden csapat

A Formula E és a Donington Park Racing Circuit ma jelentette be, hogy a két fél megállapodott, ennek megfelelően Angliában lesz a széria központja. A nevezett csapatok tesztelésre is használhatják majd a híres pályát.

A Drayson Racing mindent visz a Formula E-ben: elkészült a hivatalos festés

A Drayson Racing elsőként nevezett a Formula E-be, de a versenyautó festését még nem leplezték le. Ma erre is sor került, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy az eddigi legjobb megjelenéssel van dolgunk.

A Forma-1 mindenható ura nincs oda az elektromos versenysorozatért

Bernie Ecclestone kicsit sem hisz abban, hogy a Forma E sorozat sikeres lesz, miközben továbbra sem örül az új F1-es motoroknak.

A Formula E autói mindenkit meg fognak lepni: futurisztikus hangzás a Star Warsból

Alejandro Agag promóter szerint az elektromos versenyautók kellemes meglepetést fognak okozni a rajongóknak, mivel a hangjuk futurisztikus lesz, egyedi. A Formula E Holdings vezetője az egy kilós mobiltelefonok korával azonosította a technológia jelenlegi fejlettségét.

A Formula E-ben tér vissza a korábbi F1-es csapat: a Super Aguri is beszáll a versengésbe

A japán Super Aguri Formula E lett az elektromos bajnokság hatodik csapata, ami azt is jelenti, hogy az e.dams-ban érintett Alain Prost után újabb Forma-1-es szál bukkant fel a mezőnyben. A Super Aguri megtartotta a királykategóriából ismert festést.

A jövő MICHELIN abroncsai már ma jelen vannak a Formula E sorozatban

A Nemzetközi Automobil Szövetség (Fédération Internationale de l’Automobile, FIA) által kiírt versenypályázaton 2013 márciusában a Michelin került ki győztesként, és vált az első két évre a FIA Formula E Championship versenysorozat hivatalos gumiabroncs-beszállítójává. A francia abroncsgyár három szakmai területen nyújtott meggyőző képességeket: műszaki hozzáértése, marketing megközelítése és a mobilitás ösztönzésében és fejlesztésében vállalt úttörő szerepe terén.

A kétszeres IndyCar-bajnok Gil de Ferran lesz a Formula E nagykövete

A brazil Gil de Ferrant választotta meg nagykövetnek a Formula E, mely elsősorban Észak-Amerikában szán fontos szerepet a népszerű sportolónak. A 45 éves Ferran megtisztelőnek tartja, hogy őt kérték fel erre a szerepre.