Megújuló energiaforrások

Villamosenergia tárolására alkalmas erőművet adtak át Öskü mellett

Villamosenergia tárolására alkalmas hibrid erőművet adtak át kedden a Veszprém vármegyei Öskün, amely – Közép-Európában egyedülálló módon – hat órán keresztül képes tárolni a napenergiát.

Energiaügyi Minisztérium: az előzetesen kalkuláltnál több családot támogat a Napenergia Plusz Program

Hétfő estig 15231 támogatási kérelem befogadásáról született döntés a modern napelemes rendszerek telepítését ösztöntő pályázaton, összesen több mint 62 milliárd forint értékben. Már biztosra vehető, hogy a kiírásban jelzettnél több családot segít a program a zöldenergia termelésében és tárolásában – jelentette be keddi Facebook-bejegyzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).

Átadták Magyarország első zöldhidrogén üzemét a Bükkábrányi Energiaparkban

Átadták Magyarország első zöldhidrogén üzemét hétfőn, a Bükkábrányi Energiaparkban.

Az MVM bővíti megújuló energiatermelő portfólióját

Az MVM csoport folytatja megújuló energiatermelő portfóliójának bővítését, az MVM Zrt. zöld termeléssel foglalkozó 100 százalékos leányvállalata, az MVM Zöld Generáció Zrt. további naperőműveket vásárol – közölte az MVM Energetika Zrt. pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

EM: Magyarország a globális élmezőnyben a napenergia hasznosításában

Az EMBER nemzetközi think-tank friss összegzése szerint tavaly a világ 28 országa, köztük Magyarország növelte legalább 1 gigawattal (GW) a naperőművei beépített teljesítményét – tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) pénteken a Facebook-oldalán.

Csak idő kérdése, hogy mindent lekörözzön a szél- és napenergia

A Nemzetközi Napenergia Társaság szerint az elmúlt évtizedben a globális napenergia-termelés kilencszeresére nőtt.

Rugalmas napelemekkel láttak el egy drónt

A napelemes fejlesztés osztrák kutatóknak köszönhető.

Lantos Csaba: Magyarország a zöldenergia tárolásában is élen fog járni

A kormány célja, hogy Magyarországon a napelemes erőművi kapacitás 2030-ra elérje a 12 gigawattot, és így ne csak autógyártó nagyhatalom legyen, hanem a zöldenergia tárolásában is az élen járjon – mondta Lantos Csaba energiaügyi miniszter kedden Budakalászon, a Zöld megoldások a CYEB csoporttól című konferencián.

Az ipari energiatároló létesítése engedélyhez kötött

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) felhívja a “Hálózati energiatárolók telepítése energiapiaci szereplőknél” című pályázat nyertes projektgazdáinak figyelmét, hogy a jogszabályok értelmében a hálózati tárolók telepítése és üzemeltetése a MEKH engedélyéhez kötött, melyet a kérelmezők részére határozatban állít ki.

Szijjártó Péter: új üzemcsarnokot, képzési központot és napelemparkot létesített a Siemens Energy

Különös jelentősége van a Siemens Energy beruházási programjának, amelynek keretében a vállalat új üzemcsarnokot épített, képzési központot nyitott és napelemparkot is telepített, hogy képes legyen saját maga megtermelni a működéséhez szükséges energia egy részét – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.