Megújuló energiaforrások

Bill Gates megreformálta a vízerőműveket

Sokan gondolhatják, hogy a világ leginkább megbízható megújuló energiaforrása a szél vagy a napfény, de a víz mindkettőn túltesz. 

Mitől növekedhet tízszeresére a napelemek hatékonysága?

Egy új kutatás alapján a fotovoltaikus cellák egyszerű, sakktáblára emlékeztető elrendezésével látványosan javítható a panelek hatékonysága, aminek köszönhetően olcsóbbá válhat a technológia.

Megéri várni a jövőre érkező napelemes ingyen pénzre?

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium bejelentése sokakat belelkesített, de támogatás részletes megismerése már ennél kijózanítóbb volt.

Ezzel a megoldással biztosan napenergia kerül a Teslákba

Hatalmas elektromos töltőállomást nyitott a Tesla Németországban, a központnál napelemek és szélerőművek termelik a szükséges áramot.

Soha többé nem lesz szükségünk elemekre, a szupravezető működik

Az energiahasználatot forradalmasíthatja egy újonnan felfedezett, szobahőmérsékleten is szupravezetőként viselkedő anyag.

Gyógyászatban alkalmazhatják a napelemes robothalat

Német szakértők egy igen apró, 0,003 milliméter hosszú robothal létrehozásán dolgoznak.

Mitől repednek meg a napelem panelek?

A wolverhamptoni Egyetem tudósai a napelem paneleken kialakuló repedésekről készült tanulmányukat tették közzé.

Napelemes pályázat: megvan a dátum és a részletek

A minap megjelent közlemény szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elkezdte kidolgozni a vissza nem térítendő napelem támogatási program részletei.

Az elektromos buszokat napelemmel tölti a BKV

Két napelemes busztárolót adtak át a BKV kelenföldi buszgarázsában pénteken, a fejlesztésnek köszönhetően az elektromos buszok villamosenergia-szükségletének negyven százalékát a társaság önerőből fedezni tudja.

Olcsóbb lett a napelemes tetőcserép a Teslánál

A Tesla nemcsak csökkentette a napelemes tetőcserepei árát, hanem újabb információkkal is frissítette a termék oldalát. A vállalat otthoni akkumulátora ugyanakkor valamivel drágább lett.