Megújuló energiaforrások

Szélenergiával fűteni? Bécsben megoldották!

Hundertwasser szellemiségét viszi tovább Bécs új Power-to-Heat létesítménye, amely az ikonikus spittelaui szemétégető szomszédságában épül.

Jó hír annak, aki napelemmel fűtene téltől

A nyár folyamán 87.000 család számára pályázat indul a helyreállítási alapból, napelem telepítésre.

Jobban bírják a hideget a napelemek, mint eddig hitték

A norvég kutatók éves összevetést alkalmaztak, figyelembe vették a hőmérséklet, a páratartalom és az ultraviola sugárzás kombinált hatását a polikristályos modulok degradációs sebességének értékelésénél -0,43%-os hőmérsékleti együttható mellett, a Norvégia keleti részében elhelyezett modulokat legfeljebb 10 fokos szögben döntötték meg.

Továbbra is megéri napelemes rendszert telepíteni?

Annak ellenére, hogy változik a háztartási napelemes rendszerekkel megtermelt áram elszámolása, a szakértő szerint továbbra is megéri ilyen beruházásba fektetni.

Mekkora napelemes rendszerre van szükségem?

Ön tudja, hogy mekkora napelemes rendszer tudja kiváltani a villanyszámláját?

Minél több áramot termel, annál magasabb a 28. bécsi közösségi naperőmű hozama

A Donaustadtban található Bécs 28. közösségi naperőműve. A fenntartó, a Wien Energie jóvoltából a bécsiek most közvetlenül is részesülhetnek ennek előnyeiből. Minél több áramot termel a naperőmű, annál nagyobb hozam üti a befektetők markát.

Az ön lakása is felújításra szorul?

Magyarországon még mindig sok lakás szorul korszerűsítésre, ugyanis tavaly 150 ezer energetikai tanúsítványt adtak ki, az érintett ingatlanoknak azonban csupán a 4,78 százaléka érte el a legjobb energetikai besorolásúnak járó minősítést – közölte a Duna House.

Akár 2 millió forint is igényelhető elektromos autó vásárlásra

Hétfőtől ismét igényelhető vissza nem térítendő állami támogatás új elektromos autók vásárlásához – közölte hétfői online sajtótájékoztatóján az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Kötelezővé tehetik a napelemeket az új házakra?

2022-től minden új ingatlant napelemekkel, napkollektorral kell felszerelni Németországban egy kormányzati terv szerint.

Mit hoz a jövő és a bruttó elszámolás a napelemeknek?

A háztartási napelemes rendszerekkel megtermelt áram elszámolásának változása sokakban kétségeket támasztott: megéri-e vajon jelentősebb összeget egy ilyen beruházásba fektetni?