Öko-drive

Még idén indul az elektromos Moszkvics autók gyártása

Megkezdődött a Moszkvics 3 crossover sorozatgyártása az egykori Renault Oroszország gyárában szerdán az orosz fővárosban.

Megkezdődött a termelés a kecskeméti Mercedes-gyár új présüzemében

Megkezdődött a termelés a kecskeméti Mercedes-gyár új, mintegy 23 ezer négyzetméteres présüzemében – közölte a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. szerdán az MTI-vel.

Százszorosára nőtt és tovább gyarapodhat az elektromos töltőhálózat

Százszorosára nőtt és tovább gyarapodhat az elektromos töltőhálózat Magyarországon – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) csütörtökön az MTI-vel.

Az EU új szabványokat javasol a járművek szennyezőanyag-kibocsátásának csökkentése érdekében

Az Európai Bizottság csütörtökön javaslatot terjesztett elő az EU-ban értékesített új gépjárművek légszennyezésének csökkentésére, a levegőminőség javításnak érdekében.

Az AutoWallis és az ALTEO összehangolja a töltési infrastruktúra fejlesztését az elektromos autók forgalmazásánál

Az elektromos autók terjedésének támogatására az AutoWallis és az ALTEO összehangolja a töltési infrastruktúra fejlesztését – közölte a két társaság közös közleményben szerdán.

Ez most az egyik legvagányabb elektromos motor

Ez most az egyik legvagányabb elektromos motor.

Videón, ahogy a vízben vontatja a csónakot az elektromos autó

A videó is bizonyítja: a Rivian R1T ugyan elektromos, de simán felveszi a versenyt a hagyományos pick-upokkal – számolt be a Motortrend alapján az ökodrive.hu. A Rivian R1T elektromos pick-upnak meg sem kottyant a több mint 90 centiméter mély víz. Egy motorcsónak sikeres vízre bocsátása egyáltalán nem egyszerű feladat, különösen, ha a parton nem érhető […]

Karácsony Gergely: forgalomba állt az első alacsonypadlós trolibusz a 72M vonalán

Forgalomba állt az első új, korszerű, alacsonypadlós trolibusz a 72M vonalán, és hamarosan további Solaris-Skoda Trollino 18 típusú trolibuszok érkeznek Budapestre – jelentette be a főpolgármester kedden Facebook-oldalán.

Horvátországban 3,8 százalékkal csökkent az eladott új autók száma az első tíz hónapban

Horvátországban januártól október végéig 36 687 új személygépkocsit adtak el, 3,8 százalékkal kevesebbet, mint 2021 ugyanezen időszakában – közölte hétfőn a Promocija Plus intézet a horvát belügyminisztérium adataira hivatkozva.

Tovább nőtt a nyilvános elektromos töltőállomásokon felhasznált energiamennyiség

Az elektromos gépjárműtulajdonosok 45 százalékkal több áramot töltöttek járműveikbe nyilvános töltőállomásokon a második negyedévben a tavalyi év hasonló időszakához képest, továbbá 13 százalékkal többet az előző negyedévhez viszonyítva – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legfrissebb negyedéves beszámolója alapján.