autó

JóAutók.hu: továbbra is alapjáraton a használtautó-import

Júniusban a DataHouse adatai szerint 8492 importált használt személyautó kapott magyar rendszámot, ami a leggyengébb havi forgalmat jelenti az idén. Miközben a belföldi autók adásvétele az elmúlt hónapokban csúcsokat döntött, a használtautó-import területén továbbra is várat magára a fordulat: az első félévi 9 ezres havi átlag szinte pontosan megegyezik a tavaly ilyenkor tapasztalt értékkel – állapította meg pénteken kiadott elemzésében a JóAutók.hu.

Az OUR Team megalkotta Magyarország első egyhengeres turbófeltöltésű Formula Student versenyautóját

Nagy érdeklődés mellett mutatták be az Óbuda University Racing Team csapatának a fejlesztését, Magyarország első egyhengeres turbófeltöltésű Formula Student versenyautóját, aminek az erőforrását a Széchenyi István Egyetemen működő SZEngine Hallgatói Motorfejlesztő Csapata fejlesztette ki.

Húszéves a BMW Group Magyarország

A BMW és MINI márkák hazai képviseletét ellátó, gyári tulajdonú leányvállalatot 2004 tavaszán alapították. Az elmúlt húsz évben az immár BMW Group Magyarország néven működő vállalat az értékesítés és vevőszolgálat terén csaknem töretlen növekedési pályán haladt, országos márkakereskedői és márkaszerviz hálózatot épített ki és szervesen beépült a pezsgő hazai kulturális életbe.

Rekordszinten a cseh személyautógyártás

Csehországban az év első négy hónapjában 14,4 százalékkal 531 355 darabra nőtt a legyártott személyautók száma, ami új rekord – közölte a cseh autógyártók szövetsége szerdán Prágában.

Mérnökei képzésén és kutatásokban is együttműködik a Jaguar Land Rover a BME-vel

BME X JLR TechDay rendezvény során a Műegyetem rektora és kancellárja együttműködési megállapodást írtak alá a Jaguar Land Rover ügyvezető igazgatójával.

Autóklub: a Fővárosi Önkormányzat 10-ből 6 autót kitiltana Budapest útjairól

Ne az ötletelés, hanem a szakmai szempontok vezéreljék a fővárosi vezetést a döntéshozatalban, és vegyék figyelembe az autósok érdekeit is – kéri a Magyar Autóklub (MAK) arra reagálva, hogy Ámon Ada, a főváros klíma- és környezetügyi főosztályvezetője egy podcast műsorban azt mondta, minden tíz évnél idősebb autót ki kell tiltani a fővárosból.

Úton átkelő teknősökre figyelmeztet a természetvédelmi egyesület

Az úton átkelő teknősök védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

Sorozatgyártási mérföldkő Senjangban: a BMW Brilliance Automotive elkészítette a hatmilliomodik autót

Az elmúlt 15 hónapban 1 millió darab új autó látott napvilágot.

MME: könnyen kezelhető az ablakokat és visszapillantó tükröket támadó madarak problémája

A költési időszak közeledtével, kora tavasszal számítani lehet ablakokat, autókat támadó, valójában a saját tükörképükkel harcoló madarakra, de a probléma könnyen kezelhető – tájékoztatta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) hétfőn az MTI-t.

Innováció és művészet találkozása: a BMW i5 Flow NOSTOKANA

Tisztelgés Esther Mahlangu BMW Art Car guruló műalkotása előtt.