befektetés

A Google ismét befektet a megújulókba

A Google nemrég jelentette be, hogy újabb projekttel bővíti szélenergia-porfólióját: a texasi Spinning Spur 200 millió dolláros befektetéssel jön létre, kapacitása 161 megawatt lesz. Az Oldham County-ben, az EDF Renewable Energy által fejlesztett erőmű várhatóan az év végén kezdi meg működését, 60.000 otthont lát majd el energiával.

A pénztőke érdeklődését várják a fejlesztők

Nagyobb szerepet kell játszaniuk az intézményi befektetőknek az alternatív energiaforrások fokozottabb kihasználásában. Ezt az egyik ilyen intézmény, a Prime Capital illetékese nyilatkozta a Handelsblatt című német üzleti lapnak.

Dupláz az IKEA

A világ vezető bútorkereskedője nemrég hozta nyilvánosságra, hogy jelentősen megnöveli megújuló energiákra irányuló befektetéseit, 2020-ra megduplázza azokat.

Elég rossz év volt 2012 a megújulóknak

Lesújtó hírnek is lehetne nevezni: 11 százalékkal visszaesett a befektetések értéke a megújuló energiába tavaly. Ezzel együtt is ezek mintegy 269 milliárd dollárra rúgtak, összegüket tekintve egyetlen esztendő hozott nagyobb befektetési értéket, a 2011-es.

Európa nyomul előre a befektetésekben tiszta energiába

A tiszta energiákba történő befektetések terén Európáé a főszerep – állapítja meg egy napokban ismertetett közös tanulmány, amit a Pew Charitable Trust és a Bloomberg Finance szervezetek készítettek.

Hogyan lehet elkerülni az éhezést?

83 milliárd dolláros befektetés 2050-ig – a Food in Agriculture szervezet becslése szerint a következő 30-40 évben ennyit kell befektetni a világ élelmiszeriparába, hogy a népesség ellátását biztosítsák. Mindehhez csak fenntartható megoldásokon keresztül vezethet az út.

Irán energiaipara vonzza a befektetőket

India nap- és szélenergia projekteket készül támogatni Iránban – jelentette be Yousef Armodeli, az Iráni Megújuló Energia Szervezet (SUNA) vezetője.

Irán fejlesztené megújuló energia-iparát

Irán – amely ellen vitatott nukleáris programja miatt az Egyesült Államok és az Európai Unió gazdasági szankciókat léptetett életbe – külföldi befektetőket kíván toborozni megújuló energia-szektora fellendítéséhez.

Kína rengeteg pénz fektet megújuló energiába

A világ legnépesebb országa rengeteg pénzt készül tiszta energiába fektetni. Természetesen Kínáról beszélünk, és a Clean Technica jelentése szerint 174 milliárd dollárt fognak víz- és szélenergia projektere költeni a következő 4 évben.

Mégsem teremt olcsó megújuló energiát a Google

A Google Inc. feladta azt a nagyra törő tervét, hogy olcsóbbá tegye a megújuló energiát a szénnél; Larry Page vezérigazgató szerint másra kell helyezni a hangsúlyt a vállalat jelnlegi állapotában. A Google kedden jelentette be, hogy hét projektjét is leállítja, beleértve a „Szénnél olcsóbb megújuló energia” projektet, valamint a Wikipedia-szerű enciklopédia, a Knol projektjét is.