Belgium

Napenergiát árul a szomszédainak a belga iskola

A projekt segíteni fog egy nagyszabású jogi keret megalkotásában, amivel az európai irányelveket az energiaközösségekre alkalmazhatják majd.

Rekordmeleget mértek Belgiumban

Rekordmeleget mértek Belgiumban, a főváros Uccle nevű kerületében lévő mérőállomáson átlagosan 33,5 Celsius-fokot regisztráltak az augusztus 6. és 12. közötti héten – közölte a helyi média csütörtökön.

Környezetbarát módszerrel fogja előállítani söreit a világ legnagyobb sörgyártója

Környezetbarát módon fogja előállítani termékeit a világ legnagyobb sörgyártója, amelynek eredményeként 5 százalékkal tudja a csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátását.

A megújult Botanic Center Brüsszelben

Vincent Callebaut, egy belga építész legújabb víziójában Brüsszel egyik hatalmas betontömbje átváltozott egy lenyűgöző, “szmog-harcos” épületté. A tervben szereplő épületre több ezer növényt ültetett, amik összesen 50 tonna széndioxidot képesek elvonni a várostól évente. Tervével nem csak a szmoggal szeretné felvenni a harcot, hanem az energiát is megújuló forrásokból szerezné be az épület működtetéséhez. Ez a Botanic Center Bloom.

Háború a gravitáció ellen

Egy nagyon látványos épület emelkedett ki a Belgiumban megtalálható Kabouterbos erdő közepéből. A belga Bone a közelmúltban elkészítette a Vlooyber Tower-t, mely egyben gyönyörű és érdekes is. A sajátos szerkezetének köszönhetően egy nem mindennapi építményről van szó, amely kilátóként funkcionál. A lépcsős kivitelezést nagyon gondosan áttervezték, így a gravitációt meghazudtoló megjelenése nagyon jól lett megoldva. Időjárásálló acélból készült, így biztosították a hosszú élettartamot is.

400 km/órával fog száguldani az új hibrid szuper-autó

A belga autógyártó hivatalosan is bejelentette, hogy a háttérben már dolgozik az új hibrid szuper-autóján, melynek a végsebessége meg fogja haladni a 400 kilométer/órát.

Belgium energiaszigetet szeretne

Mesterséges sziget épülne az Északi tengeren a szélerőművek termelte áram megőrzésére, hasznosítására. Legalább is ez Belgium javaslata, amely szerint még emellett tengeri széltornyok hálózatát is létre kellene hozni.

Qualiwatt – a szegényebbek jobban járnak

Minél szerényebb a háztartásod jövedelme, annál nagyobb visszatérítést kapsz napenergetikai beruházásodhoz gyorsabb megtérülése érdekében.

Textilgyárból zenei központ

Használaton kívüli textilgyárat alakítottak át gyönyörű művészeti stúdióvá a belga fővárosban, melynek azóta minden négyzetcentiméterét természetes fény ragyogja be.

Tengerre telepített kombinált erőművet fontolgatnak

Belgiumban tervbe vették a szél és a víz erejének, pontosabban tárolásának egyfajta házasítását: a tengeren épül egy szélerőmű-park, de az általa termelt energiát a tengervizet hasznosító úgynevezett szivattyús-tározós vízi erőmű működtetéséhez is használják, amelyik akkor adja majd az áramot, amikor a szélerőművek erre a szélcsend miatt nem képesek.