diák

Környezetünk megóvásáért küzd 17 000 magyar diák

Az utóbbi 2 tanévben 150 tonna használt elemet gyűjtöttek össze az általános iskolások a PontVelem program keretén belül. A program a környezettudatosságot díjazza, amelyik iskola, osztály vagy diák a legtöbb használt elemet gyűjti, értékes nyereményekkel lesz gazdagabb.

Fenntartható „Palántázás” a környezettudatos gyerekekért

Április 22-én, a Föld napján indul a WWF Magyarország és a Toyota közös környezeti nevelési programja, a Palánták. A WWF szakértői az elkövetkező egy évben több mint harminc iskolába látogatnak el, ahol a diákok megismerhetik, hogyan lehet fenntartható módon élni a mindennapokban.

Sir David Attenborough kiáll a brit gyerekek mellett, akik aggódnak a klímaváltozás miatt

Sir David Attenborough a brit oktatási reformok ellen emelte fel a hangját, mivel ki akarják venni klímaváltozás kérdését a tananyagból. Az UNICEF legújabb felméréséből kiderült, a megkérdezett gyerekek kétharmada komolyan aggódik a klímaváltozás következményei miatt.

Képeken a világ első napelemes multikoptere

Brit egyetemisták alkották meg kedvtelésből a világ első napelemes helikopterét, melyet multifunkcionális eszközként lehetne használni a tudomány világában, vagy akár a hétköznapokban is.

Indul a Formula Student autóverseny

Pénteken kezdődik az idei Formula Student autóverseny a győr-gönyűi kikötőben, a saját építésű autók hétfőig tartó viadalán négy magyar és harminchét külföldi csapat indul, közülük tízen elektromos meghajtású géppel.

Így élj zölden kevés pénzből is!

Ha valaki azt mondja, ő ügyel a környezet tisztaságára és ezt az elvet életmódja is reprezentálja, a legtöbben azt hiszik, súlyos tízezreket költ bioélelmiszerre, ökomosóporra és fair trade holmikra, pedig a zöld életstílus nem csak a tehetős honpolgárok kiváltsága.

Sikeresen zárult a kecskeméti Waldorf iskola környezeti nevelési projektje

Öt rendezvény filmvetítésekkel, foglalkozásokkal, kirándulásokkal, rajz- és fotópályázatokkal: ez volt a kecskeméti Mihály Kertje Waldorf Intézmény Te magad légy a változás! című projektje, amely uniós forrásból az Új Széchenyi Terv keretében valósult meg. A program célja az volt, hogy az iskolásokat élményszerűen juttassa környezettudatosabb életmódra ösztönző ismeretekhez. A projekt zárórendezvénye egyúttal a Ne pazarolj! című fotómontázs-pályázat eredményhirdetése is volt.