elektromos autó töltése

Mikor készült az első elektromos autó? 1800-as években?

A benzines kocsik csak 1915-től kezdődően váltak dominánssá.

Olcsó, de akár ingyenes is lehet az elektromso autók töltése?

Az elektromosautó-tulajdonosok számára kedvező lehetőség nyílik a rezsicsökkentés átalakításával, mivel a tervezett dinamikus árképzés lehetővé teszi, hogy az olcsóbb villamos energia idején töltsék járműveiket, így jelentős energiaköltség-megtakarítás érhető el, különösen a napelemek által termelt energiát felhasználva.

Ekkora a drágulás a hazai elektomos autó töltőoszlopokon

Az MVM Mobiliti bemutatta, miként változnak tarifái a nyilvános töltőoszlopoknál.

Romániában több elektromos autó állt forgalomba az idén, mint az előző két évben együttvéve

Romániában az idén több elektromos autót helyeztek forgalomba, mint 2020-ban és 2021-ben együttvéve, és ez az első év, amikor e járművek száma meghaladja a tízezret – közölte kedden a Hotnews.ro hírportál egy elektromos autótöltőket telepítő cég elemzését ismertetve.

Százszorosára nőtt és tovább gyarapodhat az elektromos töltőhálózat

Százszorosára nőtt és tovább gyarapodhat az elektromos töltőhálózat Magyarországon – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) csütörtökön az MTI-vel.

Külföldre elektromos autóval – ez is lehetséges, csak tervezzünk előre

Napi 70-100 kilométer, legtöbben ennyit használják a hétköznapokon a villanyautóikat: iskolába és edzésre vinni a gyerekeket, bevásárolni, munkahelyre menni, ezek a szokásos útvonalak.

A Volkswagen-csoport akkumulátorgyár létrehozását jelentette be Spanyolországban

Évi 40 gigawattóra kapacitással rendelkező spanyolországi akkumulátorgyár létrehozását jelentette be a német Volkswagen-csoporthoz tartozó SEAT S.A. vállalat szerdán Barcelonában rendezett nemzetközi sajtótájékoztatón.

Horvátországban fizetőssé válik az elektromosautó-töltés az autópályákon

Horvátországban hétfőtől a legtöbb helyen fizetőssé válik az elektromosautó-töltés az autópályákon – közölte a Horvát Elektromos Művek (HEP) ELEN nevű elektromos villámtöltő-hálózata honlapján.