Öko-drive

Olcsó, de akár ingyenes is lehet az elektromso autók töltése?

Az elektromosautó-tulajdonosok számára kedvező lehetőség nyílik a rezsicsökkentés átalakításával, mivel a tervezett dinamikus árképzés lehetővé teszi, hogy az olcsóbb villamos energia idején töltsék járműveiket, így jelentős energiaköltség-megtakarítás érhető el, különösen a napelemek által termelt energiát felhasználva.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Az elektromosautó-tulajdonosok számára kedvező lehetőség kínálkozik a rezsicsökkentés átalakításával, ugyanis a tervezett dinamikus árképzés lehetővé teszi, hogy az áringadozást kihasználva az olcsóbb villamos energia idején töltsék járműveiket – derült ki a Villanyautósok elemzéséből, írta a portfolio.hu. A magyar kormány által tervezett reform az uniós helyreállítási terv új anyagában jelent meg, és éves 2523 kWh feletti fogyasztás esetén minden lakossági áramfogyasztó számára lehetővé teszi a dinamikus árképzés alapú áramvásárlást, melyet intelligens lakásvezérlő rendszer segíthet optimalizálni. A cél nem az energiafogyasztás csökkentése, hanem a tudatosabb felhasználás, azaz az áramfogyasztás terelése az olcsóbb időszakokra.

Az új rendszer lehetőséget ad arra, hogy például a napelemek által termelt energiát felhasználva töltsék az elektromos autókat, így a nagyfogyasztók, mint az elektromos autók töltői, jelentős mértékben csökkenthetik az energiaköltségeiket, ami hosszú távon jelentős megtakarítást jelenthet.