élelmiszer

Másfélfok: évi több tízezer forintot spórolhatnánk az élelmiszerpazarlás csökkentésével és még a klímának is jót tenne

Az élelmiszerpazarlás csökkentésével évi több tízezer forintot lehetne megtakarítani, és mérséklődne az üvegházgázok kibocsátása is – írta szerda cikkében a Másfélfok – Éghajlatváltozás közérthetően című szakportál.

FAO: augusztusban kétéves mélyponton a globális élelmiszerárak

Kétéves mélypontra csökkent az élelmiszerek világpiaci ára augusztusban az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) honlapján pénteken közzétett adatok szerint.

A biohulladék szelektív gyűjtésére dolgoztak ki megoldásokat a PTE-n

Az országos biohulladék begyűjtésére dolgoztak ki megoldásokat a Pannon Egyetem felkérésére a Pécsi Tudományegyetem (PTE) műszaki karán – közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Kék bolygó – Áder János: a megtermelt élelmiszer egyharmadát nem fogyasztjuk el

A pazarlásmentes missziót folytató Dalmadi Júlia élelmiszer-futurista vállalkozó mutatkozott be Áder János volt köztársasági elnök Kék bolygó című podcastjának hétfőn megjelent adásában, amely a legnépszerűbb videómegosztó portálon is megtekinthető.

Kék bolygó – Áder János: a divatipar súlyos környezeti károkat okoz

A divat és a fenntarthatóság összefüggéseiről beszélgetett Áder János volt köztársasági elnök Kovács-Safarcsik Adriennel, az ECO Fashion Hungary alapítójával a Kék bolygó című podcastjának hétfőn megjelent adásában, amely a legnépszerűbb videómegosztó portálon is megtekinthető.

EKF – Ökológiai Kulturális Hetet rendeznek augusztusban

Kulturális és művészeti eszközökkel mutatja be a Balaton és térségének ökológiai összefüggéseit a Balatorium címmel megrendezendő Ökológiai Kulturális Hét augusztus 19. és 27. között a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat részeként – tájékoztatták a szervezők az MTI-t kedden.

Az év első felében 4,7 millió kiló mentett élelmiszerrel segítette a nélkülözőket az élelmiszerbank

Az idei év első felében 4,7 millió kilogramm lejáratközeli és csomagolási hibás árut mentett meg és adományozott nélkülözőknek a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Egy felmérés szerint egyre népszerűbbek a növényi alapú termékek

Emelkedik a növényi alapú termékek népszerűsége Magyarországon egy felmérés szerint, amelynek megállapításairól csütörtökön közleményben tájékoztatta az MTI-t a Danone Magyarország Kft..

3 kérdés és válasz az élelmiszeriparban használt rozsdamentes acéleszközökről!

A rozsdamentes acélt széles körben használják az élelmiszeriparban korrózióállóságának köszönhetően. Legfőbb előnyei közé tartozik, hogy összetett formákká alakítható, és károsodás nélkül, egyszerűen tisztítható. Mindemellett az élelmiszerek színét és ízét sem változtatja meg, ami ideálissá teszi az élelmiszerüzemekben való alkalmazáshoz. Ebben a cikkben összegyűjtöttük azt a három fő kérdést, amely a leggyakrabban fel szokott merülni az élelmiszeriparban használt rozsdamentes eszközökkel kapcsolatban. Olvass tovább, ha szeretnél többet megtudni.

Tíz milliárd forintnyi élelmiszert juttatott rászorulókhoz az Élelmiszerbank

Tavaly mintegy tíz milliárd forint értékű élelmiszert mentett és juttatott el rászorulókhoz a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, amely így mintegy 240 ezer nélkülözőnek nyújtott segítséget.