élelmiszer

Nem fenntartható az élelmiszeripar

A mezőgazdaság és az élelmiszer-termelés évente 17,000 megatonna szén-dioxidot juttat a levegőbe – állítja egy új tanulmány.

Egy milliomos szigete élre törhet a fenntarthatóságban

Néhány hónappal ezelőtt Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója 500 millió dollárért felvásárolta Lanai szigetét, beleértve a víz- és elektromos közműveket és a föld nagy részét – célja, hogy zöld megoldásokat alkalmazva egy teljesen fenntartható, mini kultúrát hozzon létre, amely a későbbiekben modellként szolgálhat a világ számára.

Átlátszó talaj?

A növényeket tanulmányozó kutatók számára új távlatokat nyit a James Hutton Institute és a University of Abertay Dundee közös felfedezése, az átlátszó talaj.

Kiskereskedők kötelezik magukat a fenntarthatóságra

A kiskereskedők kötelezettséget vállaltak arra, hogy önként fellépnek a hulladék-megelőzés érdekében, különösen, ami az élelmiszer-pazarlás kérdését illeti.

Véget kell vetni az éhezésnek

A nemzetközi befektetők és bioüzemanyag-termelők akkora földterületet vontak ki az élelmiszertermelésből, amely közel egymilliárd ember szükségleteit elégíthetné ki – állítja az Oxfam.

Megtévesztő címkék, fenyegető túlhalászat

A tengeri halászat gyakorlatát vizsgáló független elemzés* szerint az ökocímkékkel ellátott, magukat fenntarthatónak hirdető élelmiszer-minősítő rendszerek közül mindössze egy felel meg a nemzetközi kritériumoknak. A Hong Kongban szeptember 6-án kezdődött halászati konferencián a túlhalászat drámai mértékére és a tengeri ökoszisztémák veszélyes mértéket öltő leépülésére figyelmeztettek a természetvédő szervezetek.

Nem a bioüzemanyagokra

A Nestlé szerint az élelmiszerválságra és az áremelkedésre való tekintettel az Amerikai Egyesült Államoknak és az Európai Uniónak sürgősen változhatniuk kell bioüzemanyagokra vonatkozó politikájukon.

Buktatták a bio termékeket a Stanford kutatói

A bio élelmiszerek egészségügyi előnyei jóformán nem mutathatók ki – állítják a Stanford Egyetem kutatói.

Globális éhségriadó

Globális éhínségriadót hirdetett a Világbank az Amerikai Egyesült Államokban és Európában pusztító szárazság nyomán emelkedő élelmiszerárak miatt.

Óriási élelmiszerpazarlás az USA-ban

Újabb megdöbbentő adat jelent meg arról, mennyi élelmiszer kerül a szemétbe, gyakorlatilag érintetlenül.