energiatakarékos

“Okos” világítású körforgalom épül Zalában

Több mint másfél milliárd forintos beruházással alakítják át “okos” világítással ellátott körforgalmú kereszteződéssé a Sümeg-Zalaegerszeg és Karmacs-Jánosháza közötti út csomópontját – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (MK) hétfőn az MTI-t.

Cofidis: a magyar háztartások 40 százaléka tervez energiatakarékossági beruházásokat

A magyar háztartások 40 százaléka tervez energiatakarékossági beruházásokat; tavaly július óta 10 százalékkal többen költenének energiahatékonysági korszerűsítésre otthonukban – derült ki a Cofidis Hitel Monitor legfrissebb reprezentatív kutatásából.

Energetikai tanúsítvány Budapesten: miért nem lehet figyelmen kívül hagyni?

Az energetikai tanúsítvány egy dokumentum, amely bemutatja az ingatlan energiahatékonyságát és fogyasztását. Az ingatlanok tulajdonosai kötelesek elkészíteni ezt a tanúsítványt, és átadni azt az ingatlan adásvételének folyamatában.

Emelkedett a gázszámlája? Ezzel a klímával csökkentheti jelentősen

A gázzal való fűtésnél olcsóbb és hatékonyabb lehet a split klíma alapú.

Látta már az új villanyszámlát? Mutatjuk mi változott az elszámolásban!

Megérkeztek az első nem rezsicsökkentett villanyszámlák. Lássuk mi változott.

Spanyolországban energiatakarékosságból korlátozzák a középületek hűtését és fűtését

Spanyolországban nyáron nem lehet 27 Celsius-foknál hidegebbre hűteni, télen pedig 19 Celsius-foknál melegebbre fűteni egyebek mellett a közigazgatási épületeket, a kereskedelmi, zárt vendéglátó és kulturális tereket, vasút- és buszállomásokat – olvasható a spanyol állami közlöny (BOE) kedden megjelent számában.

Ezzel az ablakkal rengeteg energiát spórolhatnánk

A technológia lényege, hogy az üveg a környezeti adottságokat figyelembe véve blokkolja, agy éppen nyeli el a nap hőjét.

Többet érnek a bérleti piacon a zöld ingatlanok

Az ingatlanbérlők ma már hajlandóak többek fizetni a zöld ingatlanokért, bár még nem értékelik annyira a fenntarthatósági szempontokat, mint az építtetők – közölte a KPMG kedden az MTI-vel.

Izzadtsággal töltheted fel az okostelefonodat

Szinte hihetetlen, hogy 2022-ben még mindig csak a hagyományos módon tudjuk tölteni a kisebb elektromos eszközeinket – amerikai kutatók fejlesztésével azonban ez hamarosan megváltozhat.

Az okosablakok hozhatják el az energiahatékony épületeket

Okos üvegfóliákkal vonhatják be a jövő épületeit.