érdekesség

Cocoon Tree – egy könnyű, speciális pihenőhely

Úgy néz ki, mint egy óriás madár fészek a fák között. A Cocoon Tree egy könnyű, vízálló és olcsó faházszerű pihenőhely. Akár két óra alatt össze is tudod szerelni, vagy ha a könnyebb lépést választjátok, akkor az előre összeszerelt spotokat is megvásárolhatjátok, amelyet tapasztalt hegymászók raktak össze. Ami még vonzóbbá teheti az ötletet a természet szerelmesei számára, az nem más, mint a légkondicionáló berendezés, amely nap és szélenergia segítségével működik.

Függőkert a konyhában?

Szeretnéd feldobni a lakást valami növénnyel, de nincs elég hely? Ne is keress tovább, megvan ami neked kell! Josh Rosen design-járól beszélek. Lenyűgöző tervei közt van az a falra akasztható kis bromélia-kert is, amit itt mutatok be.

Háború a gravitáció ellen

Egy nagyon látványos épület emelkedett ki a Belgiumban megtalálható Kabouterbos erdő közepéből. A belga Bone a közelmúltban elkészítette a Vlooyber Tower-t, mely egyben gyönyörű és érdekes is. A sajátos szerkezetének köszönhetően egy nem mindennapi építményről van szó, amely kilátóként funkcionál. A lépcsős kivitelezést nagyon gondosan áttervezték, így a gravitációt meghazudtoló megjelenése nagyon jól lett megoldva. Időjárásálló acélból készült, így biztosították a hosszú élettartamot is.

Ismerd meg Liam-et, aki a nem használt Apple eszközöket szedi szét és használja fel újra

Jelenleg mintegy egymilliárd Apple eszköz van az emberek birtokában, így “jelentős felelősség” van a cégen, jelentette ki az Apple vezérigazgatója, Tim Cook. Ez is közrejátszott abban, hogy a legutóbbi Keynote-n bemutatták Liam-et, a robotot, amely gyorsan és hatékonyan szétszereli a régi iPhone-kat, hogy alkatrészeiket újra hasznosíthassák más termékekben, (például napelemekben).

Runcible: Egy fantasztikus ereklye az okostelefonok utáni kornak

Szeretnél egy sokkal civilizáltabb kapcsolatot ápolni a digitális életeddel? Eleged van abból, hogy állandóan elérnek téged facebookon vagy viberen, amikor kicsit el akarnál menekülni a világ, és annak gyorsasága elől? Akkor a Runcible neked való. Ez a kis elektronikus készülék teljesen kerek, a tapintása kiváló, és tökéletesen belesimul a tenyeredbe. A készítő – a berkeley-i Monohm Inc. – úgy írja le, mint a világ „első anti-okostelefonja”. Anti, mivel a kütyüt arra szánták, hogy lekapcsoljon a folyamatos elérhetőség érzetről, amiben mind élünk manapság, amit az állandó idegesítő rezgések, chat-ek, értesítők, és egyéb riasztások tesznek élvezhetetlenné.