erdőtűz

Jaguárok rezervátumát fenyegetik a brazíliai tüzek

Jaguárok rezervátumát fenyegetik a Pantanalban, a Föld legnagyobb trópusi mocsarában tomboló brazíliai tüzek.

Veszélyes szmog Szingapúrban

Szingapúrban a napokban óriási mértéket öltött a szmog, amely akár hetekig is eltarthat az előrejelzések szerint.

Animáció az elmúlt évtized tüzeiről

A NASA egy olyan animációt készített, mely azt a több millió nagyobb tüzet illusztrálja, amely az elmúlt évtizedben volt a Földön, kezdve az afrikai Szavanna szezonális égéseitől a Nyugat-Oroszország kietlen területeit sújtó 2010-es nagy tűzig. Az animáció elkészítésében műholdak és repülőgépek felvételei, valamint helyszíni adatok voltak a NASA kutatói segítségére. A tüzek környezetre gyakorolt hatását akarták ezáltal jobban megismerni.

Öko-pornó az erdőkért

Kérdéses, hogy a bemutatásra kerülő mozgalom mennyire vehető komolyan, mint környezetvédelmi kezdeményezés, de egy dolog biztos: a norvég aktivisták a kampányolás igen látványos és megosztó formáját választották a nemes célért vívott küzdelemben.

Smokey Bear az erdőtüzek ellen

Az esetek többségében emberi felelőtlenség és hanyagság okozza az erdőtüzeket. Amerikában egy legendás reklámarccal emlékeztetik az embereket a lehetséges veszélyre.

Fuldokló Moszkva

Lassan két hete tombolnak az erdő- és tőzegtüzek Oroszországban. Pénteken 42 fokos hőmérsékletre és fojtogató füstködre lehet számítani a fővárosban.