étel

Egy biomérnök növénye mentheti meg a bolygót?

Joanne Chory, egy növénygenetikus most 3 millió dollárral több pénze van, mint volt egy hete, és mindezt annak köszönheti, hogy kemény munkával lehet megoldja a Föld éhség és széndioxid problémáját egyszerre.

Napkollektorból hot dog? Így van!

Ha a nyárról a szikrázó napsütés, és a hot dog jut eszedbe, ezt a cuccot neked találták ki! A GoSun Solar Dogger ezt a két dolgot egyesítve tört előre, ugyanis a Nap energiáját használva lehet benne hotdogot készíteni, vagy más ételt melegíteni, ami belefér a cső kialakítású melegítőbe. Azonban a GoSun-nak nem ez az első terméke. Még 2013-ban mutatták be GoSun grillt, ami egy normál grill méretű sütő volt, szintén napenergiát felhasználva a finomságok elkészítéséhez. Még a CES Innovációs Díját is elnyerte a grillező.

Olaszország egy új törvény segítségével csökkentené az élelmiszer hulladékot

Olaszország kormánya készen áll arra, hogy jóváhagyjon egy olyan intézkedést, amely megköveteli a szupermarketektől, hogy adományozzák el az eladatlan élelmiszereket a rászorulóknak. Az ötlet nem ismeretlen, Franciaországban az év elején egy hasonló törvény lépett hatályba. A cél pedig egyértelmű, lecsökkenteni a hatalmas mennyiségű élelmiszer pazarlást.

Tinédzser fiú az éhezés ellen

Egyre többet hallani olyan tinédzserekről, fiatalokról, akik felnőtteket megszégyenítő leleményességgel és kitartással tesznek a világ jobbá tételéért. A most bemutatott amerikai fiú az éhezésben és élelmiszer-ellátásban tevékenykedett maradandóan.

Se méhek, se gyümölcs

A méhpopulációk csökkenése és ennek várható következményei egyre nagyobb nyilvánosságot kapnak az utóbbi időben, melyből most egy amerikai élelmiszer üzletlánc is ötletes lépéssel vette ki a részét.

Mennyi is 2000 kalória?

Nemrég tették közzé azt a videót, amely megmutatja hány darabot fogyasztahtunk egy adott élelmiszerből a 2000 kalóriás határ eléréséig.

Túlfogyasztás ellen újfajta kalóriatáblázat?

Köztudott, hogy a túlfogyasztás a szervezetünkre és a környezetünkre is egyaránt nagy terhet ró. Arra, hogy az embereket visszafogottságra ösztönözzék egy egészen érdekes ötlettel állt elő az amerikai üzletember és politikus, Michael Bloomberg.

Ételhulladék ellen kommunikál a Marks and Spencer

Kereskedelmi cégek igyekeznek kamatoztatni kommunikációjukkal a brit hulladékellenes kampány üzenetét: szeresd az ételt, gyűlöld a hulladékot.

Az ételt meg kell enni

A vendéglátóipar megkezdte az unortodox harcot az ételmaradék ellen. A dolgot ugyanis – alig vitathatóan – sokan a gyökerénél próbálják megragadni.

Jockey Ewing és a vega életmód: „Sz*r íze van, de erős vagyok tőle”

Larry Hagman köszöni, jól van: 80 évesen is dolgozik, és a vegetáriánus életmódnak megfelelően már nem whiskey-t iszik a Dallas forgatásán, hanem friss zöldségből készített koktélokat. Igaz, az ízvilág is egy kicsit más…