étkezés

Az egészséges étkezés forradalmasítása

Egyre többen döntenek úgy, hogy ezentúl egészségesen fognak étkezni. Ezt mindenki másképp próbálja elérni, de rohanó világunk mégis csak rákényszerít bennünket arra, hogy egy dobozban vigyünk magunkkal valami ételt. És persze nem elég, hogy egészséges legyen, hiszen finomnak is kell lennie, meg változatosnak is. Éppen ezért csak nagyon kevesen tudják betartani saját maguk felé tett ígéretüket. A kétségbeesett emberek segítségére azonban egy új vállalkozás tűnt fel a horizonton, ez a Prepd.

Az Egyesült Királyságban egy új cimkézéssel szeretnének egészségesebb életmódot hírdetni

Mi lenne, ha a kalória számolása helyett, egy sokkal látványosabb és hasznosabb módszerrel tudnánk meg, hogy mennyire egészségtelen egy étel? Egy új ötletnek köszönhetően láthatjuk, hogy hány perc futással, vagy sétával tudnánk ledolgozni az ételeket, italokat. A projektet a brit RSPH (Royal Society for Public Health) nyújtotta be szavazásra.

Egy étkezés – egy szavazat

Ha sorrendet kellene felállítanunk, hogy mivel tehetünk hozzá leginkább a pozitív változásokhoz, az életmódot azon belül pedig a táplálkozást kell elsőként kiemelnünk.

Mennyi is 2000 kalória?

Nemrég tették közzé azt a videót, amely megmutatja hány darabot fogyasztahtunk egy adott élelmiszerből a 2000 kalóriás határ eléréséig.

Áttérni a rovarfogyasztásra?

Többségünk már a gondolatától is irtózik annak, hogy rovarokat fogyasszon, az pedig, hogy mindennapi étkezési szokásaink részét képezze, egyenesen elképzelhetetlen. Mégis egyre több tudós, szakértő állítja azt, hogy előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz.

Zöld tettek, zöld élet – Az alapok

Érdeklődsz a természetvédelem iránt? Szelektíven gyűjtöd a hulladékot, odafigyelsz az energiapazarlásra, esetleg a bevásárlások alkalmával megnézed a származási helyét a terméknek, amit megvenni készülsz?