fenntarthatóság

Dráguló élelmiszerek: egyre nagyobb divat az önellátás Bécsben

A koronavírus-járvány, a klímakrízis és az élelmiszerárak emelkedése miatt egyre népszerűbb az önellátás Bécsben.

A Tesco folyamatosan csökkenti a működésében keletkező élelmiszer-hulladék mennyiségét

A Tesco 2017-ben tette közzé először a működésében keletkező élelmiszer-hulladék mennyiségét, amelyet Magyarországon azóta 69 százalékkal szorított vissza – közölte az áruházlánc az MTI-vel.

Agrárszakértők: fordulóponthoz érkezett a világ élelmiszergazdasága

Fordulóponthoz érkezett a világ élelmiszergazdasága a klímaváltozás, a természeti erőforrások kimerülése, a tömeges migráció, a járványok, valamint az ukrajnai háború miatt – állapítják meg elemzésükben az OTP Bank agrárszakértői.

Kék bolygó – Áder János a fosszilis és megújuló energiaforrásokról beszélgetett új podcastjában

A fosszilis és megújuló energiaforrásokról beszélgetett Áder János volt köztársasági elnök Hárfás Zsolt atomenergetikai szakértővel Kék bolygó című podcastjának hétfőn megjelent adásában.

Fenntarthatósági intézkedésekkel csökkenti ökológiai lábnyomát a Westend

Ökológiai lábnyomának csökkentésére a fogyasztók bevonásával valósítja meg zöld stratégiáját a Westend, hosszabb távon megalapozva többek között a cég sikeres tőzsdére menetelét – ismertette a Westendet tulajdonló és üzemeltető Gránit Pólus kommunikációs és marketingigazgatója közleményben.

A fenntarthatatlan fakitermelés, halászat és vadászat a fajok kihalásának motorja

A fenntarthatatlan fakitermelés, halászat és vadászat a kihalás motorja egy kormányközi szervezet friss jelentése szerint.

Az Európai Parlament fenntarthatóbb repülőgép-üzemanyagok használatát szorgalmazza

Az Európai Parlament (EP) plénuma csütörtökön állásfoglalást fogadott el, amelyben azt szorgalmazza, hogy az európai uniós tagországok repülőgépei és repülőterei nagyobb arányban használjanak fenntartható üzemanyagokat a légi közlekedésből származó kibocsátások csökkentése és Európa 2050-re tervezett klímasemlegessé válása érdekében.

A cégeknek fontos a fenntarthatóság, de keveset tesznek érte

Magyarországon a cégvezetők többsége már felismerte, hogy a fenntarthatóság jelentős befolyást gyakorol a gazdasági életre, amivel foglalkozni kell, de jóval kevesebben vannak azok, akik tényleges lépéseket is tesznek érte – mondta a K&H fenntarthatósági programjának vezetője Budapesten sajtótájékoztatón.

Bécsi foodtrailer járja az iskolákat

Aki bécsi szeleten és császármorzsán nőtt fel, és a menzás finomfőzelékről sincsenek túl jó emlékei, annak igencsak nehéz felnőtt korban egy egészségesebb és fenntarthatóbb irányba változtatnia.

A Mondelez bővíti fenntartható búzatermesztési programját Magyarországon

Az amerikai Mondelez élelmiszergyártó nemzetközi nagyvállalat bővíti a fenntartható búzatermesztési programját Magyarországon is, a székesfehérvári gyárukban készülő kekszek egyre nagyobb hányadát a programban termesztett Harmony búzából előállított lisztből gyártják – közölte a Modelez kedden az MTI-vel.