Formula-E

2014-től indul az új elektromos sorozat, a Formula E

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalosan is bejelentette, hogy az eredeti tervek szerint 2014-től útjára indul az új elektromos sorozat, a Formula E.

A Forma-1 mindenható ura nincs oda az elektromos versenysorozatért

Bernie Ecclestone kicsit sem hisz abban, hogy a Forma E sorozat sikeres lesz, miközben továbbra sem örül az új F1-es motoroknak.

A kétszeres IndyCar-bajnok Gil de Ferran lesz a Formula E nagykövete

A brazil Gil de Ferrant választotta meg nagykövetnek a Formula E, mely elsősorban Észak-Amerikában szán fontos szerepet a népszerű sportolónak. A 45 éves Ferran megtisztelőnek tartja, hogy őt kérték fel erre a szerepre.

A Mercedes nem tervezi a szerepvállalást a Formula E-ben

A Daimler AG figyelemmel követi az elektromos világbajnokság alakulását, de nem kíván részt venni benne, mivel nincs kapacitása a szériára. Toto Wolff sportigazgató abban egyetért, hogy a közúti közlekedésben egyre nagyobb teret fog nyerni az alternatív hajtás.

A Williams is beszáll a Formula E-be

A komoly múlttal rendelkező Forma-1-es csapat sem maradhat ki az egyre jobban formálódó elektromos bajnokságból, és a múlt héten megállapodást írtak alá aFormula E-vel, melynek keretében ők fogják biztosítani az akkumulátorokat a 2014-ben rajtoló szériának.

Berlin is bekerült a Formula E naptárjába

Berlinnel vált teljessé a Formula E 2014-es versenynaptárja, miután a német főváros lesz a 10. állomás a sorozatban. A pályát a Berlin repterén, Tempelhofon kerül kialakításra.

Berlinben bemutatózott a Formula E

Németország is feliratkozott az elektromos bajnokság térképére, ezzel elkelt a 10 üres hely a versenynaptárban. Lucas di Grassi, a sorozat hivatalos versenyzője a német fővárosban kocsikázott.

Cameron Diaz és Leonardo DiCaprio is üdvözli a Formula E-t

A két hollywoodi színész Monacóban járt múlt hétvégén, ahol a Forma-1-es paccockban vendégeskedtek, és szót ejtettek a Formula E-ről is. A nevezetességek a jövőben az elektromos bajnokságot is promotálni fogják.

Egy női pilóta is csatlakozna a Formula E mezőnyéhez

Könnyen lehet, hogy női versenyzője is lesz a jövőre startoló elektromos sorozatnak, miután Yuki Shiraishi egyértelművé tette a szándékait.

Elektromos versenyautó körözött Berlinben – érkezik a Formula E

Lucas di Grassi terelgette a német fővárosban a Formula E versenygépét, és a 2014/15-ös szezonban már élesben száguldanak a gépek a Tempelhof reptéren.