gázmező

Steiner Attila: egy éve kezdődött a kitermelés a békési gázmezőn

Egy éve, 2023. február 13-án kezdődött meg a kitermelés a békési gázmezőből; mostanáig a négy kútból 50 millió köbméter földgázt és 64 ezer köbméter könnyűolajat termeltek ki – mondta az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára a tárca Facebook-oldalára feltöltött videónyilatkozatban kedden.

Hollandia újraindítja a gázkitermelést Groningenben a hideg miatt

Hollandia “elővigyázatosságból” ideiglenesen újraindítja ország északkeleti területén fekvő groningeni gázmezők termelését, mivel az előrejelzések szerint a hét közepére mínusz hat fokig csökkenhet a hőmérséklet az országban.

EM: decemberben két újabb kútból kezdték meg a kitermelést a békési gázmezőn

Decemberben két újabb kútból kezdték meg a kitermelést a békési gázmezőn – közölte az Energiaügyi Minisztérium szerdán az MTI-vel.

EM: már a harmadik kutat fúrják a békési gázmezőn

A Sarkad térségében feltárt szénhidrogén-lelőhelyen februárban állt termelésbe az első kút; Nyékpuszta mezőn a napokban ért véget a második fúrása, és már nekiláttak a harmadiknak is. A belföldön elérhető források fokozott hasznosítása erősíti Magyarország energiaszuverenitását és az ellátás biztonságát – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) az MTI-vel kedden.

Hollandia októbertől leállítja a gázkitermelést a groningeni mezőn

Hollandia októbertől leállítja az ország északikeleti területén fekvő groningeni gázmezők termelését, a mezők még egy évig működőképesek maradnak vészhelyzet esetére, de azt követően megkezdik az infrastruktúra lebontását – jelentette be Hans Viljbrief, a kitermelő ipari ágazatokért felelős miniszter pénteken.

Energiaügyi Minisztérium: megindul a kitermelés az ígéretes békési gázmezőn

Hétfőn üzembe áll az első kút a Sarkad térségében feltárt szénhidrogén-lelőhelyen, Nyékpuszta mezőn a napokban megkezdődik a második kút fúrása is – tájékoztatta az Energiaügyi Minisztérium (EM) hétfőn az MTI-t.