Hollandia

Ajtóból falat?

Korábban is írtunk már egészen egyedi belsőépítészeti megoldásokról, például övekből készített padlókról, vagy üvegdarabokból készített asztalokról. A most bemutatott ajtóból épített falak azonban könnyedén felveszik a versenyt velük mind ötlet, mind kivitelezés szempontjából.

Árnyékképek hulladékból

Láttunk már hulladékból készült képeket, újrahasznált design elemeket, sőt házakat is. A most bemutatott művész oly módon használja fel a szemétdarabokat, hogy a mű megtekintésekor tulajdonképpen már nem is felismerhető és nem is lényeges az alapanyag múltja.

Egy holland birtokon interaktív kertet építenek

A holland Soestdijk palota birtokot nemsokára teljesen át fogják építeni, és a hatalmas kertben egy új, kísérleti kert és üvegház kap majd helyet. Az Eden Soestdijk névre keresztelt kert egy interaktív, oktató utazásra invitálja majd a látogatókat.

Egyetemi épület fenntarthatóan

Egy holland cég nemrég fejezte be annak a lenyűgöző henger alakú épületnek az építését, amely számos laboratóriumnak, irodának és tanteremnek ad otthont fenntartható módon.

El az utamról, te benzinfaló!

Hollandia továbbra is vezető és úttörő szerepet kíván betölteni a környezetvédelem és az alternatív hajtású mobilitás terén, így nem meglepő, hogy hamarosan náluk készül el a világ első országútja, melyen tilos lesz benzin vagy gázolaj foltokat hagyni.

Energiahatékony épület Hollandiában

A Dűne Ház fantázianévre hallgató épület szinte azonnal magára vonzza a tekinteteket Észak-Hollandia tengerparti táján, ahová a fenntartható lakóházat tervezték.

Faházak az állatoknak

Hollandiában különleges projektet indítottak egy erdőben az állatok védelmére és megfigyelésére, faházat és egyéb épületet építettek számukra.

Gigantikus „teniszütő” lehet a szélkerekek utódja?

Holland kutatók és építészek összefogásaként született meg az EWICON, a szélkerekek lehetséges utódja. A teniszütőre emlékeztető tereptárgy mozgó mechanikus alkatrészek nélkül, vízcseppek segítségével állít elő elektromos áramot.

Harley-kre hajazó elektromos chopper Hollandiából

Egy holland trió is meglovagolta a retró hullámot, melynek eredménye a B4 E-Cruizer. A látványos kétkerekű az első Harley-Davidsonok formavilágát eleveníti fel – környezetbarát műszaki tartalommal.

Hatalmas a kereslet az elektromos kerékpárok iránt

Az elektromos kerékpárok piaca is nagyban fellendült az elmúlt években. A kereslet csak egyre nő az újdonságok iránt.