hulladékgazdálkodás

A cégek közel fele figyelembe veszi az ESG-szempontokat

A középvállalatok közel fele már figyelembe veszi az ESG (Environmental – környezeti; Social – társadalmi; Governance – irányítási) szempontokat a beszállítók kiválasztásánál, és több mint egyharmaduk már most is igényel erre vonatkozó adatszolgáltatást – közölte a Makronóm Intézet kutatása alapján kedden az MTI-vel.

MOHU: rendben működik az új hulladékgazdálkodási rendszer

A lakossági és az intézményi hulladék elszállítása is rendben zajlik az új, koncessziós hulladékgazdálkodási rendszer július 1-jei indulása óta – mondta a MOHU Hulladékgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója a társaság hétfői online háttérbeszélgetésén.

EM: megújult a magyarországi hulladékgazdálkodás

Július elsejétől országszerte átalakul a hulladékgazdálkodás, az állam helyett a Mol vállalata veszi át, gyűjti, szállítja és előkezeli a lakosságtól, az intézményektől és a gazdálkodó szervezetektől származó hulladékot – tájékoztatta az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombaton az MTI-t.

A hulladékgazdálkodási koncesszió egyik alvállalkozója az Alteo csoport leányvállalata

Kétéves, de további két évvel meghosszabbítható szolgáltatási szerződést kötött az Alteo Nyrt. leányvállalata, a Fe-Group Invest Zrt. a 35 éves magyarországi hulladékkoncesszió nyertesével, a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt.-vel hulladékok gyűjtésére, szállítására, tárolására és előkezelésére.

Tánczos Barna: a környezetvédelem területén visszafordíthatatlan reformok indultak el Romániában

A környezetvédelem területén visszafordíthatatlan reformok indultak el Romániában az elmúlt két és fél évben, újítások sorát vezették be, és az országgal szemben indított kötelezettségszegési eljárások tucatjait sikerült lezárni – mutatott rá csütörtökön Tánczos Barna, a héten lemondott bukaresti kormány távozó környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti minisztere.

Július 1-jétől átalakul a hulladékgazdálkodási rendszer

Átalakul a hulladékgazdálkodási rendszer július 1-jével, és az európai uniós előírásoknak megfelelően létrejön az új, kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer is – jelentette ki az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára a Mandinernek adott interjúban.

A fenntarthatóság jegyében hirdetett sztárokkal teli őszi évadot a Müpa

Mások mellett Joshua Bell, Alan Gilbert és az NDR Elbphilharmonie, Víkingur Ólafsson, az Accademia di Santa Cecilia, a King’s Singers, Elvis Costello, Ibrahim Maalouf és Ludovico Einaudi is fellép a Müpa 2023/24-es évadának őszi-téli szezonjában, amelyet az intézmény már frissen megfogalmazott fenntarthatósági stratégiája mentén hirdetett meg.

Innovatív technológiával kísérleti körforgalmat építettek Aszódon

Innovatív technológiával körforgalmat építettek Aszódon, újrahasznosított műanyag alkalmazásával – közölte a Magyar Közút Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Az energiahivatal rendeletekben állapítja meg a hulladékgazdálkodással kapcsolatos egyes díjakat, költségeket

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) rendeletekben szabályozza a hulladékgazdálkodási tevékenységgel kapcsolatos egyes átvételi díjakat és egyes indokolt költségek mértékét, valamint bizonyos díjak megállapításának szabályait – közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.

Juhász Edit a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal új elnöke

Juhász Edit lett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) új elnöke – tájékoztatta a hivatal az MTI-t pénteken.