hulladékgazdálkodás

A Mol célja, hogy a régió zöldebb, önellátóbb és versenyképesebb legyen

A Mol-csoport frissítette Shape Tomorrow elnevezésű hosszú távú stratégiáját, a vállalat célja, hogy zöldebbé, önellátóbbá és versenyképesebbé tegye a régiót – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Átadták az Európai hulladékcsökkentési hét díjait

A kormány célja a hulladékgazdálkodási ágazat gazdaságpolitikai szerepének növelése és a körforgásos gazdaságra való átállás – mondta az Energiaügyi Minisztérium (EM) környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a 2023-as Európai hulladékcsökkentési hét elismeréseinek átadásán.

Új elnökhelyettes a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál

Juhász Edit, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke 2024. február 1-től Tass Enikőt nevezte ki víziközmű-szolgáltatásért és hulladékgazdálkodásért felelős elnökhelyettesnek. Szalóki Szilvia leköszönő elnökhelyettes közös megegyezéssel távozik a Hivataltól.

Tízmilliárdos hulladékgazdálkodási beruházás ért véget Budapesten

A fenntartható hulladékgazdálkodást szolgáló több mint 10 milliárd forintos uniós projekt zárult le Budapesten – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal közleményben csütörtökön.

Kék bolygó – A hulladékgazdálkodással kapcsolatos változásokat ismertették Áder János új podcastjában

A hulladékgazdálkodással összefüggő legfontosabb változásokról beszélgetett Világi Oszkárral, a Mol-csoport vezérigazgató-helyettesével, Áder János volt államfő a Kék bolygó című podcastjának hétfőn megjelent legújabb adásában, amely elérhető a legnépszerűbb videómegosztó portálon is.

Száztíz új kukásautó állt forgalomba a fővárosban EU-támogatással

Az Európai Unió támogatásával 110 modern, környezetkímélő hulladékbegyűjtő jármű állt szolgálatba Budapesten – jelentették be a fejlesztés projektzáró sajtótájékoztatóján szerdán, a fővárosban.

Több helyen ingyenesen leadhatók a hulladékká vált gumiabroncsok

Október elsejétől kötelező külön gyűjteni a hulladékká vált gumiabroncsokat, amelyeket a hulladékgazdálkodásért felelős MOHU MOL Zrt. és alvállalkozói, valamint a gumiabroncs-forgalmazók térítésmentesen átvesznek – mondta Raisz Anikó környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombati közleménye szerint.

A cégek közel fele figyelembe veszi az ESG-szempontokat

A középvállalatok közel fele már figyelembe veszi az ESG (Environmental – környezeti; Social – társadalmi; Governance – irányítási) szempontokat a beszállítók kiválasztásánál, és több mint egyharmaduk már most is igényel erre vonatkozó adatszolgáltatást – közölte a Makronóm Intézet kutatása alapján kedden az MTI-vel.

MOHU: rendben működik az új hulladékgazdálkodási rendszer

A lakossági és az intézményi hulladék elszállítása is rendben zajlik az új, koncessziós hulladékgazdálkodási rendszer július 1-jei indulása óta – mondta a MOHU Hulladékgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója a társaság hétfői online háttérbeszélgetésén.

EM: megújult a magyarországi hulladékgazdálkodás

Július elsejétől országszerte átalakul a hulladékgazdálkodás, az állam helyett a Mol vállalata veszi át, gyűjti, szállítja és előkezeli a lakosságtól, az intézményektől és a gazdálkodó szervezetektől származó hulladékot – tájékoztatta az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombaton az MTI-t.