innováció

Lantos Csaba: a jövő a zöldenergiáé, ezért a legkorszerűbb nyugati és keleti technológiák találkozóhelyévé teszik Magyarországot

A jövő a zöldenergiáé Lantos Csaba energiaügyi miniszter szerint, ezért a legkorszerűbb nyugati és keleti technológiák találkozóhelyévé teszik Magyarországot – írta a hirado.hu pénteken.

Tánczos Barna: az Európai Uniónak katalizátorként kellene részt venni a zöld átátállási folyamatban

Az Európai Uniónak, a tagállamoknak katalizátorként kellene részt venni a zöld átállási folyamatban, nem pedig kényszerpályának tekinteni azt, és akkor sokkal egyszerűbb lenne az átállási folyamat – jelentette ki Tánczos Barna szenátor, volt román környezetvédelmi miniszter csütörtökön egy temesvári vállalkozói konferencián.

Újabb kiválóságok és zöldipari innovációk a Környezet Védelméért díjak átadásán

Különleges helyszínen, a Duna vizén ringatózó Európa Hajón került sor – több mint 200 vendég jelenlétében – a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének 23. Országos Találkozójára és a Környezet Védelméért Díjátadó Gálájára.

Környezetvédelmi Innovációs Díjat nyert a műegyetemi fiatalok innovációja

A világ első fújós dezodor újratöltő megoldásáért kapott rangos elismerést a Respray műegyetemi eredetű startup.

Innováció és művészet találkozása: a BMW i5 Flow NOSTOKANA

Tisztelgés Esther Mahlangu BMW Art Car guruló műalkotása előtt.

Brüsszelben dőlt el az EIT Awards sorsa: Íme, az innováció legjobbjai!

Biológiailag lebomló habok és környezetbarátabb akkumulátorok: kihirdették a 2024-es EIT Awards győzteseit.

Befektetéshez juthatnak a tiszta energia fejlesztéseken dolgozó innovátorok

December 15-ig várja az EIT InnoEnergy az európai, köztük a magyar startupok, vállalkozók, innovátorok és kutatók tiszta energia fejlesztéseit, megoldásait a Hello CleanTech 2.0 programba.

Palkovics László: innovációs ökoszisztéma is kiépült a zalaegerszegi tesztpálya körül

A Zalaegerszegi Járműipari Tesztpálya körül már egy olyan innovációs ökoszisztéma épült ki, ami egyebek között kutatóintézetnek, hadiipari vállalatnak is otthont ad – mondta Palkovics László az MTI-nak adott nyilatkozatában szerdán Brüsszelben.

Csák János: Magyarország az innováció alapján a világ első tíz országába szeretne kerülni 2040-re

A kormány célja, hogy 2040-re Magyarország az innováció alapján a világ kétszáz országa közül benne legyen az első tízben – mondta a kultúráért és innovációért felelős miniszter kedden Győrben, a Tudományos és Innovációs Park épületének átadóján.

Az idén is meghirdetik a Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) az idén is meghirdeti a Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot, a nevezési határidő 2024. február 5 – közölte a MISZ kedden az MTI-vel.