karácsony

Milyen a környezetbarát karácsony?

A környezet- és klímavédelem eszméje már-már mindenhova begyűrűzött, nincs ez másként már az ünnepekkel sem.

Menedék a karácsonyi stressz elől

A dán művész, Thomas Dambo is úgy vélekedik az ünnepekről, mint sokan: a családról, szeretetről és a szórakozásról kellene szólnia, nem a fogyasztásról, vásárlásról. Emiatt hozta létre a kis “fa menedékét” Koppenhága közepén, ahol a gyerekek és a felnőttek saját ajándékokat készíthetnek ingyen. A “Remake Christmas” kis kunyhója újrahasznosított anyagokból, raklapokból készült, amelyet még a művész mentett meg a szétzúzásuk elől.

Környezetbarát karácsonyt ajánl a Huffington

A karácsony közeledtével megszólalnak a „zöld” hangok és már nem csupán a nemrég még erejük teljében lévő karácsonyfák szomorú utóélete miatt aggódnak, hanem az ajándékozással járó régi szokások miatt is.

Zöld gondolatok jegyében indul a karácsonyi roham

A környezetnek és a társadalomnak is hasznos áruk vásárlása iránti felelősségérzettel indul neki az idei nagy karácsonyi bevásárlási szezonnak az emberek igen jelentős része – derül ki nemzetközi felmérésből.

Végéhez közeledik a karácsonyi visszaszámlálás – Hogyan lehet „zöld” a karácsony?

Mézeskalács, forralt bor, halászlé, töltött káposzta, gesztenyés pulyka, rántott ponty és krumpli saláta, fényekben pompázó épületek, karácsonyi dalok szólnak a rádióban, éttermekben, szállodákban. Újra itt a Karácsony!

Környezetbarát ingyenes autómosás karácsonyra

Tiszta autót kapnak karácsonyra a “környezettudatos” autósok Budapesten: aki időben érkezik az akció helyszínére, környezetbarát technológiával tisztíttathatja meg a járművét.

Újrahasznosítják a parafadugót az olaszok

Eredményesen zárult az olaszok és portugálok kezdeményezte parafakampány első éve. Idén karácsonykor és szilveszterkor csak Olaszországban több mint száz millió parafadugó repül ki az üvegekből.

Ajándékötlet: fülbevaló gombostűből

Gondolom sokan vagyunk úgy karácsonykor, hogy bár az ajándékozás miatt érzett örömöt minél többször szeretnénk átélni, de se pénzünk nincs még egy kedves ismerősnek ajándékot vadászni, se ötletünk az ajándékot illetően. Ilyen esetben jönnek jól az egyszerű csináld magad tippek, így olcsó és különleges ajándékkal lephetjük meg közeli-távoli ismerőseinket.

Kedvenc „famentes” karácsonyfáink

A karácsonyfa elengedhetetlen az ünnepi hangulathoz, a fa díszítése, az alá rejtett ajándékok, és a legvégén tűlevelek porszívózása mind-mind az év ezen időszakának jól megszokott részei. De valóban muszáj évente több millió karácsonyfának az út szélén, elsárgulva, a kukásautóra várva végeznie? Persze, hogy nem. Összegyűjtöttük kedvenc „famentes” karácsonyfáinkat, hátha valaki kedvet kap egy ilyen felállításához otthon.

Karácsonyi díszítés hokiütőkből

A montreali botanikus kert igazán különleges kiegészítőkkel teremtette meg az ünnepi hangulatot, az óriási hópehelydíszek ugyanis hokiütőkből készültek. Az okos ötlet és a megvalósítás Stephen Lindsey nevéhez fűződik, aki éjszakákat töltött azzal, hogy megfelelő mennyiségű kidobásra szánt hokiütőt gyűjtsön össze a projekt megvalósításához.