karácsonyfa

Ha eleged van a tűlevelekből

A karácsonyhoz hozzá tartozik, hogy együtt vagyunk szeretteinkkel, ajándékokat adunk egymásnak, pukkadásig tömjük magunkat nagyi bejgliével, és persze az is, hogy a szoba egy kiemelt pontján ott csillog-villog a feldíszített karácsonyfa. De ki ne ismerné azt az érzést, amikor 28-adika körül fáradtan kibattyogunk a hálószobánkból a karácsonyra kapott mamuszunkban és látjuk, hogy a föld, meg újdonsült lábbelink talpa is tele van elhullajtott tűlevéllel.

Környezetbarát karácsonyt ajánl a Huffington

A karácsony közeledtével megszólalnak a „zöld” hangok és már nem csupán a nemrég még erejük teljében lévő karácsonyfák szomorú utóélete miatt aggódnak, hanem az ajándékozással járó régi szokások miatt is.

Kedvenc „famentes” karácsonyfáink

A karácsonyfa elengedhetetlen az ünnepi hangulathoz, a fa díszítése, az alá rejtett ajándékok, és a legvégén tűlevelek porszívózása mind-mind az év ezen időszakának jól megszokott részei. De valóban muszáj évente több millió karácsonyfának az út szélén, elsárgulva, a kukásautóra várva végeznie? Persze, hogy nem. Összegyűjtöttük kedvenc „famentes” karácsonyfáinkat, hátha valaki kedvet kap egy ilyen felállításához otthon.