megújuló energia

A tőzsdén is megjelenhetnek a származási garanciák

A villamos energia törvény előírásai szerint a MAVIR a HUPX platformján keresztül értékesítheti a kötelező átvételi rendszerben (KÁT) támogatott termeléshez kapcsolódó származási garancia tanúsítványokat.

Egyre több napelem kerül a házakra Magyarországon

Az első negyedévben a háztartási méretű kiserőművek beépített kapacitása és darabszáma tovább nőtt, bár kisebb mértékben, mint az előző negyedévekben – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI-vel.

Orbán Viktor bejelentése: Napenergia szövetséghez csatlakozik Magyarország

Szijjártó Péter május végén jelentette be a döntést, most egy árulkodó határozat jelent meg a Magyar Közlönyben.

Az EU 2,4 milliárd euróval segíti a zöld gazdaságra való átállást

Az Európai Bizottság 2,4 milliárd eurós befektetési támogatást jelentett be a Modernizációs Alapból, hogy segítse a zöld gazdaságra való mielőbbi átállást hét országban, köztük Magyarországon – közölte az uniós bizottság szerdán.

40 ezer család kaphat napelemes rendszert, állami támogatással

Steiner Attila a napokban egy sajtótájékoztatón beszélt róla, hogy 40 ezer napelemes pályázat érkezett a 100 százalékban vissza nem térítendő pályázaton.

Energiahivatal: kimagasló eredményeket ért el Magyarország a megújuló energiaforrások felhasználásában

Mérséklődött Magyarország energiaimport-függősége és nagy mértékben nőtt a megújuló energiahordozók termelése tavaly – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a 2021-es előzetes adatok alapján készített energiastatisztikai riportja alapján.

Mennyire éri most meg napelemet telepíteni?

A koronavírus, az ukrajnai háború és a nyersanyaghiány árnyékában drágulnak a napelemek, akadnak ugyanakkor olyan támogatások, amelyek segítséget jelenthetnek.

Egy lépéssel közelebb a napelemek újrahasznosítása

Újrahasznosítás révén ismét értékessé válhat a fotovoltaikus eszközökből származó szilícium.

Szijjártó: felgyorsítjuk a paksi bővítést és a napenergia-beruházásokat is

Magyarország felgyorsítja a paksi atomerőmű bővítését és a napenergia-beruházásokat is, hogy 2030-ra a magyar villamosenergia-előállítás 90 százaléka már karbonsemleges legyen – mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter pénteken Indiában.

A gáz és olaj utáni világra készül fel Magyarország

Meg kell erősíteni a magyarországi energiatermelést, mert nem mindig lesz elérhető “a csövön keresztül” a gáz és az olaj – hangsúlyozta a technológiai és ipari miniszter, aki ennek érdekében az energiaellátást erősítő, hatpontos programot hirdetett.