megújuló energia

EM: már több mint 5000 nyertes a Napenergia Plusz programban

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) hétfőn.

Az év végig megkétszerezi napenergia-termelő kapacitásait a Budapesti Közművek

Az év végig megkétszerezi napenergia-termelő kapacitásait a Budapesti Közművek – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Kiemelt segítséget kap három vármegye a zöld átálláshoz

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) forrásaiból mintegy 110 milliárd forint jut a három leginkább környezetszennyező gazdaságú vármegye zöld átállásának kiemelt támogatására – jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden Egerben.

Történelmi mélypontra csökkent a hálózati áramfogyasztás Romániában

Történelmi mélypontra csökkent az áramfogyasztás Romániában – írta az economedia.ro a Transelectrica adatai alapján.

Napelempark épül a debreceni BMW autógyár területén

A BMW Group Gyár Debrecen és az E.ON Hungária Csoport együttműködésében 50 hektárnyi napelempark létesítéséről írtak alá szerződést a két cég vezetői szerdán, a gyár kommunikációs központjában.

Átadták Románia legnagyobb villanyáram-tároló akkumulátortelepét

Bekapcsolták az országos hálózatba Románia legnagyobb villanyáram-tároló akkumulátortelepét – közölte kedden a Monsson Group.

György László: a zöldenergia-tárolási kapacitás alapján 2030-ra Magyarország a negyedik lesz a világon

Magyarország 2030-ra a zöldenergia-tárolásban a negyedik legnagyobb kapacitással fog rendelkezni a világon Kína, az Egyesült Államok és Németország után – jelentette ki a gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatón kedden Nyíregyházán.

Király Nóra: a zöldenergiáról szóló párbeszéd célja, hogy mindenkihez eljusson a megújuló energia fontossága

A zöldenergiáról szóló online párbeszéd célja, hogy mindenkihez eljusson a megújuló energia fontossága, és minél több ember megértse, hogy a terület kulcskérdés – hangsúlyozta Király Nóra, az igazságügyi tárca miniszteri megbízottja, a Zöld Követ Egyesület elnöke szerdán Békéscsabán, sajtótájékoztatón.

EM: először termeltek 3000 megawatt felett a hazai ipari naperőműparkok

A Mavir bruttó üzemirányítási adatai szerint szerda délelőtt tartósan meghaladta a 3000 megawattot az 50 kilowatt (kW) feletti méretű napelemes rendszerek összes teljesítménye Magyarországon – írja az Energiaügyi Minisztérium (EM) szerdán Facebook-bejegyzésében.

A MET-csoport három nagy európai megújulóenergia-ipari szövetség tagja lett

A MET-csoport három nagy európai megújulóenergia-ipari szövetség tagja lett – közölte az energiavállalat az MTI-vel csütörtökön.