megújuló energia

Kötelezővé tehetik a napelemeket az új házakra?

2022-től minden új ingatlant napelemekkel, napkollektorral kell felszerelni Németországban egy kormányzati terv szerint.

80 ezer család juthat ingyen napelemes rendszerhez

87.000 család juthat napelem támogatáshoz a nyáron induló állami támogatási programmal.

Európa egyik legnagyobb naperőműve épült meg Kaposváron

Átadták a China National Machinery Import&Export (CMC) kínai nagyvállalat 36 milliárd forintból épült, 100 megawatt teljesítményű naperőművét Kaposváron csütörtökön.

Jó hír érkezett, ha napelemekhez igényelne támogatást

Ha szaldóelszámolásban maradna, akkor ezeket a dokumentumokat kell benyújtania.

Sokak ezzel a módszerrel terveznek spórolni a villanyszámlán

Az E.ON nem reprezentatív felméréséből kiolvasható, hogy a megkérdezettek többsége napelemes rendszerrel spórolna a villanyszámlán.

Megvan a technológia, ami elhozhatja az olcsó napelemek korát

A megújuló energia, így a napenergia felhasználása egyre fejlődik, a szén-dioxid-kibocsátás felszámolása azonban nagyon távoli célnak tűnik.

80.000 magyar család már ezzel a módszerrel spórol a villanyszámlán

Bár a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) még nem tette közzé a 2020-as év záró számadatait, de a tavalyi év harmadik negyedévi adatai alapján jó eséllyel átlépte a bűvös 80.000-et a háztartási méretű kiserőművek (HMKE) száma.

Feltételekkel termőföldön is lehetne napenergiát termelni

Termőföldön is végezhető napenergia-termelés, ha az ehhez szükséges berendezések alatt továbbra is használható mezőgazdasági célra a terület, vagyis ez nem minősül a termőföld “más célú felhasználásának” – a többi között erről fogadott el módosítást az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága ülésén.

Újabb hazai napenergia rekord született

Ahogyan az várható volt, a napsütéses órák számának emelkedésével együtt máris újabb történelmi napenergia-termelési rekord született május 9-én, vasárnap, 11 óra 30 perckor 1426 megawattal.

Mi történik költözésnél a napelemekkel?

Ezek az interneten fellelhető legvadabb napelemes tévedések.